Az ügyfélkapus belépéssel az OEP online rendszerbe bárki lekérdezheti a másik EÜ történetét?
a TAJ szám előtt be is kellett lépned jelszóval ... ha egyezik a jelszód, felhasználó neved és TAJ számod akkor tudod mezei halandóként lekérdezni
viszont tudomásom szerint orvos, gyógyszerész le tudja kérdezni, az ő "szakmai" belépésük a rendszerbe nem egyezik a tiéddel, vagy az enyémmel ... ha igaz, akkor a gyógyszerésznek ehhez a te hozzájárulásod kell, bár nehezen hiszem, hogy ha nem adod akkor ne tudná lekérdezni
"Biztosító embere, hacker, szomszéd, munkáltató, ellenség, barát akárki?"
Jahát így igen, de az eredeti kérdés úgy Szólt "bárki?"
Bárki azért nem.
Nálam a felsoroltak a bárki kategóriát képviseli, miután én nem tudom ellenőrizni, hogy kik ezek akik hozzáférnek a betegségtörténetemhez.
Ijesztő. Nekem nem, de ha egy rákos beteg biztosítást akar kötni, akkor kötve hiszem, hogy ha tényleg ennyire gagyi a hazai informatikai rendszer, akkor a biztosítónak ne lenne egy orvos ismerőse, aki lekérdez bárkit.
(Nagyon remélem naplózva vannak a lekérdezések és úgy bass*zák pi*csán azt az orvost vagy akárkit aki engedély nélkül tesz tömeges lekérdezéseket, hogy csak úgy nyekken.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!