Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Elmehetek fogorvoshoz, ha...

Elmehetek fogorvoshoz, ha nincs TB-m?

Figyelt kérdés
2012-ben érettségiztem, szeptember óta pedig OKJ-s képzésre járok. De mint kiderült az új sulim nem fizeti a TB-t, csak ezt elfelejtették eddig közölni... Így most, ha jól tudom január óta nincs TB-m, mert a középsuli befejeztével még december 15-ig érvényes volt. (Javítsatok ki ha nem jól tudom!)Már nagyon esedékes lenne a fogorvos, nem szeretnék tovább várni vele. 95% hogy Júniustól lesz munkám. Jövőhéten pedig bemegyek a NAV-hoz, szeretnék kérni részletfizetést, hogy befizethessem az elmaradásomat. A kérdésem, az lenne, hogy elmehetek-e így fogorvoshoz avagy nem?
2013. máj. 21. 22:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Csak fizetned kell érte.

mert ha elkezded fizetni akkor is van legalább 1-1,5 hónap átfutási idő mire nekik a rendszer azt mutatja ki hogy van fedezet a TB-dre. Én amikor elmentem egy képzésre a munkaügyi központon keresztül akkor mondták hogy erre számítsak hogy egy ideig még nem lesz fedezve a TB de annál tovább fog tartani.

Ha nagyon sürgős elmehetsz csak ki kell fizetned, ne kérdezd mennyit, mert fogalmam sincs.

2013. máj. 21. 22:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem, hogy azért is lenne olyan sürgős, mert jelenleg vidéken lakom, de Júniustól már Pesten leszek albérletben, így pedig nem igazán fogok tudni lejárni vidékre fogorvoshoz, ha már lesz munkám is.
2013. máj. 21. 22:49
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem kell fizetni érte ha nem érvényes a tb-d csak szólnak hogy piros pont van a neved mellett de ettől függetlenül kötelesek megvizsgálni és ellátni!
2013. máj. 21. 23:16
 4/4 anonim ***** válasza:
De igen kell.Csak életmentő beavatkozást végeznek érvényes tb nélkül.Szóval elmehetsz,csak fizetni kell érte.
2013. máj. 23. 00:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!