Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A vércsoportom AB RH negatív!...

A vércsoportom AB RH negatív! Véradásnál hasznos lehetek?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy talán a nullást keresik leginkább mert az mindenkinek adhat. Én, AB RH negatívként hasznos véradó lehetek?

Egészséges vagyok és elmúltam 18.

2013. máj. 14. 17:47
 1/6 anonim válasza:
100%
Igen! Teljes mértékben.
2013. máj. 14. 18:28
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Minden egészséges ember vére hasznos! :) Attól, hogy a nullás adhat mindenkinek, nem csak nullás vért keresnek, általában az egyező vércsoportúakat részesítik előnyben. Ha szívesen elmennél, ilyesmik miatt ne gondold meg magad. :)
2013. máj. 14. 18:33
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Nem tudom az én vércsoportom mennyire kelendő, lehet hogy nem is annyira, de akkor mindenképpen elmegyek.

2013. máj. 14. 22:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Magyarországon az AB rh negatív vércsoportú emberből van a legkevesebb. Nekem is ilyen van, akárhányszor megyek vért adni, ezt elmondják:-)
2013. máj. 21. 15:26
 5/6 anonim ***** válasza:

"Tudom, hogy talán a nullást keresik leginkább mert az mindenkinek adhat."

Nincs olyan hogy ezt vagy azt keresik. Korábban sem volt, most pedig már főleg nem, mert csak csoportazonos vért lehet átömleszteni. (A

Pl. A+ csak A+-nak adhat. 0+ is csak 0+-nak. ) Új törvény...

2013. máj. 30. 22:16
 6/6 anonim válasza:
az AB RH negatívat keresik a legjobban :)
2014. márc. 19. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!