A házi orvosnak ki menyit szokott adni?
Egy fillért sem. Azért kapja a fizetését, hogy abból éljen. Ha pedig félrekezel, mert nem kap hálapénzt, vagy én perelem be, vagy az örököseim, de akkor aztán a zokniját is elperelik róla!
Régen, amikor az orvoslás még nem volt ennyire gány, mint ma, különösen Mo-n, egy valamirevaló orvos esőben-hóban-fagyban lovon vagy gyalog a térdét is lejárta a betegeiért. Ő ment hozzájuk és nem fordítva.
Sokszor pénzt sem tudtak neki adni, csak terményt vagy egy kupica páleszt a hidegben. MÉGSEM mondta azt, hogy otthagyom a hóban a vajúdó asszonyt, hogy haljon meg gyerekestül, vagy a tífuszost, a skarlátost és a többieket, csak mert nem ad hálapénzt!
Én ezt tartom szem előtt. Soha, semmikor nem adtam hálapénzt és nem is fogok a jövőben sem adni. Kaphat egy doboz csokit, esetleg. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!