Együttesen mire utalhatnak, és egyenként mit jelentenek ezek a vérvételi eredmények?
25 éves férfi, rendszeres véradó vagyok (nemrég volt meg a 33-ik alkalom). A véradás alkalmával a főorvos azt tanácsolta, hogy a MAGAS (véradási határérték közeli) vércukor szintemet vizsgáltassam ki. Miután én nem vagyok orvos, jobbnak látok ilyen kérdésekben nem vitatkozni. A háziorvosomnál (aki véleményem szerint mintaorvos) készült egy gyorsteszt 5.5-ös eredménnyel. A rendes kivizsgálás érdekében készítettünk egy vérképet is, amiben ő nem talált kivetni valót (bár megjegyezte, hogy néhány eredményem azért kapott jelölést). Bízom benne, hogy tudja mit csinál, így a kérdésem csupán a kíváncsiságom kielégítésére szolgál.
Íme a vérvizsgálat csillaggal megjelölt, határértéken kívüli értékei (sorrendben: megnevezés, mért érték, normál érték):
Glukóz; 2.9 mmol/l; 3.4-6.1;
NEUT; 46.4%; 50-70;
MONO; 10.2%; 2-8;
EO; 4.4%; 2-4;
Eozinofil abszolut; 0.41 G/l; 0.030-0.060;
A fenti kérdésekre keresem a választ. Ha válaszoltok, kérlek írjátok meg, ha van releváns orvosi végzettségetek.
Minden választ előre is köszönök:
egy nem-beteg
A vérvétel éhgyomri?
Ha igen akkor a vércukor vagyis glukoz alacsony
Nem akarok hülyeséget mondani,de szerintem nem ártana csináltatnod egy terheléses cukor és inzulin szint vizsgálatot.
A cukrod alacsony éhgyomorra 2,9...lehet túltermelődik benned az inzulin.
Nekem is ez van (inzulin rezisztencia)
Ráadásul most immunológiára is megyek nekem 3 másmilyen érték magas.
Azért mindenképp nézzen rá valaki ezekre a labor eredményekre vagy ismételjétek meg pár hét/hónap múlva.
Valamint remélem hogy nem vagy beteg:)
Én is remélem hogy én sem vagyok:)
Egy 28éves 1 orvos véleményében sosem bízó Nő:D
2,9 mmol/l cukor éhgyomorra nagyon alacsony!
Túl sok inzulin termelődik (évek múlva kimerülhet, korai cukorbetegség jele!), vagy kezdődő inzulin-rezisztencia, végére kellene járni...
ahogy az előző mondta, 5.5 cukor nem magas hanem tökéletes... (amennyiben kb. mindig ennyi lenne éhgyomorra, és nem ingadozna magasabbra vagy jóval alacsonyabbra...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!