Mindenki mond mindenfélét.Ha régóta nem fizetem akkor büntetést kell fizetnem?
2 évig nem fizettem.Utána munkanélkülin voltam 6 hónapig akkor lett fizetve.De most megint 1 éve nem fizetem.Ha most el szeretném intézni akkor mennyi lesz?
És hol kell elintézni?
A válaszokat előre is köszönöm!
2009. szept. 17. 12:06
1/5 anonim válasza:
Ezt meg kell kérdezni az APEHban, felhívod, és megmondják.Én is felhívtam őket, mert nekem meg lejárt a tanulmányi jogviszonyom, azt mondták, hogyokt.31 +még 45 napig biztosítva vagyok, mert akkor jár le a diákom.
Én úgy tudom, hogy nem látnak el, ha valami bajod lesz, vagy horribilis összegeket kell kifizetned érte.Büntetésről nem tudok.Szerintem az a 4500 ft egy hónapban jobban megérné, mint egyszerre mondjuk 200 ezer, mert valami baleset, vagy valami komolyabb baj ér.
2009. szept. 17. 12:25
2/5 A kérdező kommentje:
Igen én is ezért szeretném.
2009. szept. 17. 13:35
3/5 anonim válasza:
Akkor hívd föl az APEH-et! Egyből megtudod a helyes választ, és nem kell itt találgatnia másoknak, ami vagy igaz, vagy nem :)
2009. szept. 17. 13:57
4/5 anonim válasza:
Az orvosnál el fognak látni. Nem az ő kötelességük beszedni tőled a pénzt, hanem az Apehnak. Ha sokáig nem fizetsz késedelmi kamatot is kell majd fizetned. Úgyhogy ajánlatos minden hónapban fizetni azt a 4500 Ft-ot. Amúgy egészségügyi szolgáltatási járuléknak hívják.
2009. szept. 17. 15:04
5/5 anonim válasza:
Igen, szerintem is menj be vagy a TB-hez, vagy az APEH-hoz és ott érdeklődj. Egyébként a sürgősségi betegellátást mindenki megkapja, tehát ha véletlen baleseted lenne és még nincs érvényes TB-d, akkor is kijön érted a mentő és bevisz a kórházba és ellátnak. Utána meg kapsz egy szép kis számlát. Úgyhogy tényleg jobb lenne, ha mielőbb elintéznéd, de addig se hagynak életveszélyben, ha még nincs...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!