Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvos váltás diszkréten?

Háziorvos váltás diszkréten?

Figyelt kérdés

Nemrég váltottam gyerekorvosról felnőttorvosra. Nem a körzetemből választottam, rendes volt, hogy vállalt, viszont nem vagyok vele elégedett.

Rengeteget késik, és nem vesz komolyan.

Mindenre antibiotikumot ír fel, ami sajnos nem segít, emellett az amúgy is rossz gyomromnak sem tesz jót. Eddig bármivel mentem hozzá, nem sikerült meggyógyulnom.

Nem szoktam felülírni az orvosok véleményét, de ő tényleg soha nem tud rajtam segíteni.

És még az egyetlen jól bevált menstruációs görcsök elleni fájdalomcsillapítómat sem hajlandó felírni, mert mindig mást ajánl és nem hiszi el hogy az nekem nem hat.

Másik orvoshoz szeretnék menni, viszont nem akarom megsérteni. Ha átjelentkezek egy másik orvoshoz, ezt közölnöm kell vele?

2013. márc. 20. 00:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem átkéri az új orvos a kartonod, lakhelyváltáskor ez normális, szóval gond nélkül menj át másikhoz. Az egészséged többet kell érjen, mint az udvariaskodásod.
2013. márc. 20. 00:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mined neki,hogy elköltözöl és szeretnél orvost váltani.Ha megkérdezi mondd Ezt.Amùgy elég annyi,hogy szeretnéd át vinni a kartonodat máshova vagy valami ilyesmi.
2013. márc. 20. 00:30
 3/7 anonim ***** válasza:
76%
Elvileg ha megbeszéled egy másik orvossal hogy átmennél hozzá akkor ők elintézik egymás közt a kartonod átadását. Mondjuk ez költözésnél volt azt nem tudom hogy így hogy nem költözöl megcsinálják-e mert szerintem íratlan szabály náluk hogy nem vadásznak egymás betegeire. Ha elkéred a papírodat hogy máshova szeretnél menni annak semmi akadálya és az tiszta ügy, mert úgy is tudná hogy vele volt bajod és csak ciki lenne vele találkoznod az utcán ha ilyen hátúlról jővők módszert választanál.
2013. márc. 20. 00:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat:)

Az a gond, hogy csak 3 hónapja vagyok nála.

Furcsa természetű ember, könnyen felkapja a vizet, az a nem lehet vele ellenkezni típus.

Utcán esélytelen, hogy találkozok vele. Lehetséges akkor az, hogy keresek egy új orvost, és úgy jelentkezek át, hogy az előzőhöz egyáltalán ne kelljen visszamennem?

Lehet hogy hátba támadós, de nem nagyon lehet vele szót érteni.

2013. márc. 20. 00:40
 5/7 anonim ***** válasza:

"Rengeteget késik, és nem vesz komolyan."

Hogyan késik? És az mi hogy nem vesz komolyan?

2013. márc. 20. 00:44
 6/7 A kérdező kommentje:

Rengeteget késik, azt jelenti, hogy ha 8-tól 12-ig rendel, akkor fél 10-re ér be. Ezt kétszer tapasztaltam, és a többi beteg elmondása szerint sem egyszeri alkalom.

És azért nem vesz komolyan, mert bármit mondok neki, pl gyomorproblémák, annyit mond hogy egyek rendesen. Ha mondom, hogy nem tudok enni, azt mondja, hogy dehogynem. Pedig aggaszt, mert nem akarok többet fogyni, de nem küld tovább vizsgálatra. (már mindent kipróbáltam rá és nem is stressztől van)

Meg a fent említett dolog is, hogy az egyetlen hatásos fájdalomcsillapítómat nem akarja felírni, mert ő "jobbat tud" és azt írja fel.

2013. márc. 20. 01:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is váltottam. Az új orvos asszisztenciája intézett mindent. Szerintem hívd fel a választandó doki rendelőjét. Elmondják mi a teendőd. Nem kell semmit mondani nekik, csak szeretnéd őket választani, ennyi. Amúgy dokiktól nem kell parázni.
2013. márc. 21. 06:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!