Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nem tudok lenyelni semmilyen...

Nem tudok lenyelni semmilyen nagyobb szemű gyógyszert, vagy kapszulát. Mit tegyek? 13/l

Figyelt kérdés
Igazából nagyon ritkán vagyok beteg (szerencsére). Azonban ha jön egy kis influenza, vagy bármi más, amitől meginog az egészségem, és gyógyszert kellene szednem, egyszerűen nem merem lenyelni. Fogalmam sincs, hogy miért, talán félek, hogy megakad, vagy rossz helyre megy? Nem tudom. Most még tudok szedni szirupot, de néhány év múlva muszáj lesz áttérnem a gyógyszerszedésre. Tippek? Degradáló, negatív válaszokat nem kérek.

2013. febr. 24. 10:40
 1/3 anonim ***** válasza:
A gyermekes szülőknek mindig azt javasoltuk, hogy szedjék szét a kapszulát és egy kis kanál mézbe vagy szörpbe szórják bele a tartalmát, és ha megette, itassanak rá folyadékot. Ugyan megvan az oka annak, hogy a kapszula miért "kapszula", de még mindig jobb ha a leírt módon bejut valamennyi a hatóanyagból a szervezetbe, mintha egyáltalán semmi...:) A nagyobb tablettákkal is meg lehet ugyanezt tenni (porrá törve), ha széttörve sem megy a lenyelése.
2013. febr. 24. 16:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Én a következőképpen tanultam meg kiskoromban - és a nagy "krumplikat" még most is így nyelem le - ha véletlen ilyen előfordul:

Nyelek egy korty folyadékot, majd számba veszem a kapszulát. Iváshoz emelem a poharat, és csak arra koncentrálok, igyekszem megfelejtkezni a "krumpliról" a számban, így iszom. Szimpla lendületes ivás, és mar lent is van minden. "Véletlen" a gyógyszer is lement a teával együtt...

Sok sikert!

2013. febr. 25. 08:18
 3/3 A kérdező kommentje:

első. Köszi

második. neked is köszi, szerintem előbb a te javallatodat fogom kipróbálni, remélem működik. :)

2013. febr. 25. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!