Hólyagos égési sérülés egy hete a tenyeremen.4sebészeti kezelés? Kiszúrták, megmetszették, beragadt a géz a kocsonyás sebbe, kevés Braunolos kötés. Kötéscserénél a beragadt seb miatt óriási fájdalmak?
Kiszúrta és letisztította a felhólyagzót elhalt bőrt az jó.Egyébként komoly látható nyoma marad.Annak idején volt néhány három négy tenyérnyi foltom egy baleset kapcsán.
A doktornő majd két órát szedegette csipesszel a felhólyagzót bőrt és nem maradtak hegek.A nagyobb foltokra valamilyen preparált malacbőrt tartalmazó gézt raktak.Ezt mondták és máig sem tudom valóban az volt-e vagy vicceltek. Annyi biztos nem a géz érintkezett a sebbel.Nem volt kellemes de kimehetek a strandra anélkül, hogy találgatnák mi történt velem .Szerintem bízhatsz bár a gyógyulás után még jó ideig érzékeny lesz.
Nekem az alkarom majdnem feléről szedték le a bőrt égési sérülés után. Betadine-nal kezelték, a negyedik naptól Ialugen kenőcsöt kentek rá, hogy ne ragadjon bele annyira a kötés és hamarabb gyógyuljon. Az ügyeleten 10x10-es mull lapokat rakott a sebre, így nemcsak a mullt kellett leáztatni, hanem a mullból kijövő kis szálakat is ki kellett szedni a sebből. Később vettem rá nagyobb mullt, azt vittem magammal és azzal kötöztek. (a kenőcsöt is nekem kellett megvennem) Az ötödik naptól antibiotikumot kellett szednem, mert begyulladt a seb. 2 hétig minden nap le kellett áztatni a kötést a sebről, mert beleragadt (Hyperolos oldattal áztatták le a kötést a sebről)
2 hét után jutottam oda, hogy már nem ragadt bele (csak egy egészen kicsit) és itthon köthettük.
Apranaxot kaptam fájdalomcsillapítónak.
Eleinte annyira nedvezett a seb, hogy fél óra alatt átáztatta a kötést.
Amikor már volt bőröm, Neogranormon kenőccsel kellett kenni.
Pár nap múlva lesz 4 hónapja, hogy történt.
Egyes részeken még piros (néhol lilás) a bőröm, máshol fehérebb, mint az "alapszínem"
Most körömvirág krémmel kenem.
Időjárás változásra, vagy nagyobb terhelésre most is fáj.
Ha még érdekel valami, írjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!