Szeretném elkezdeni fizetni a TB-m. Visszamenőleg kérni fogják az elmaradott összeget amit nem fizettem?
Hogyhogy kifizettetik visszamenőleg? Ezt nem értem. Vegyünk egy átlagos vidéki cigányt, akinek nem volt bejelentett munkája soha a büdös életben, namost ő tíz-húsz év TB-jével tartozik? És persze, akkori áron vagy mai áron? És milyen összeggel tartozik pontosan? Azzal a havi 5000 ft-tal, amelyet a minimál biztosításra kellene fizetni, vagy azzal a TB százalékkal, amit a segélyre lőcsöltek rá utólag?
Ugyanmár. Azt elhiszem, hogy valakinek volt fekete/bejelentett munkaviszonya vagy vállalkozó, és nem fizetett TB-t, aztán amikor elkezdi, akkor a NAV a tökére lép és hátralöki, de visszamenőleg csórival nem fizettetnek semmit, nem kell regélni.
11-es örülök, hogy még nem tapasztaltál ilyet. Nem én találtam ki ezt a törvényt. Ne az én szavamban kételkedj, mert a törvény logikátlan. Nem tudom, hogy fogja kifizetni az, akinek nincsen bevétele, vagy jófej szülei... Nálam úgy volt, hogy 2010-ben megszűntem nappali tagozatosnak lenni, és elkezdtem egy 2 éves esti képzést. Munkám nem volt mellette (mert még a diákmunkákra is csak nappali tagozatos hallgatói jogviszonyú emberkéket keresnek). Nem küldtek semmilyen levelet, hogy te hülye, mostantól fizess tb-t. 2013 januárban a nagypapám a nevemre iratta a házát (ő még ott lakik), és ettől valahogy "bekerültem a rendszerbe". Tavasszal kiküldték a kis levelüket, hogy 140 valahányezerrel tartozom, a büntetést meg majd szept. végén számlázzák. A szüleim fizették ki, nekem meg csak ég a pofám. Még nem számláztak ki a büntetést, bementünk a NAV-hoz, azt mondták, hogy 50-60 körül lesz.
Tesóm nyáron fejezte be a sulit, most októbertől fizetheti ő is a tb-t havonta, mivel még nem talált munkát. Király. Itt a "mese" vége. Ügy fog folytatódni reményeim szerint, hogy a középső testvér elindul az Óperenciás tengeren túlra szobalánynak. by-by
Szerintem ehhez két hülye is kell. Egy, aki jogtalanul büntet, és egy másik, aki befizeti.
Az ország jelentős része munkanélküli.
Szerinted őutánuk ki fizeti a tébééét? Senki öcsém. Kapnak ellátást kórházban? Igen.
Én a köpeny másik oldaláról legalább ezer olyan embert láttam, aki mindenféle biztosítás nélkül ellátásért csörömpölt. Nem csúszott-mászott, hanem csörömpölt. A hajleszoknak is van tébéjük. Na, egy szó mint száz: Magyarországon effektíve mindenkinek van tébéje.
Aki egy öröklés után tébét fizet, az meg menjen is egy boldogabb országba (én is ezt tettem), és maradjon ilyen buta.
Sziasztok!
Én tavaly,az őszi félévben halasztottam.
Ez alatt nem volt munkám.Most tavasszal viszont megint aktív voltam.
Akkor most abban az üres félévben nekem halmozódott vmi?
Én ezzel nem voltam tisztában.
Félek,hogy majd 4 év múlva küldenek vmi csekket,kamattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!