Hogyan kell végrehajtani a stabil oldalfekvést?
Találtam leírást ( [link] de nem értem pl hogy hogyan is kellene a combja alá gyűrnöm a kezét, meg hogy hogyan tegyem keresztbe a lábait.
Az se gond, ha valaki máshogy le tudná írni.
(Most jártam elsősegély tanfolyamra, de ez a(z) ***** oktató annyit variált az időpontokon, hogy a fele órára el se tudtam menni...)
hát használd a keresőt de mind1. én hétfőn megyek vizsgázni először tehát leírom hadd gyakoroljak.
1Mit nem értesz? Először is hátára fekteted szerencsétlent. Mindkét kéz a test mellett.A hozzád közelebb lévő kezés(ugye a betegnek a jobb/bal oldalán vagy mondjuk most a jobb oldalán vagy a betegnek tehát akkor a jobb karját derékszögbe hátrafelé teszed(mintha állnál a buszon és fent kapaszkodsz csak most fekve) .Tehát ha ez megvan akkor a bal kezét a jobb oldal felöli nyakához támasztod és a jobb karoddal odafogod DE NEM ENGEDED EL MINDVÉGIG FOGNI KELL A BAL KEZÉT! ezután a jobb kezeddel a beteg bal lábát térdhajlatban felhúzod amig csak lehet.A távolabbi térdhajlatnál fogva erőteljesen húzd magad felé a beteget közbe a másik kezeddel továbbra is támaszd a kezét az arcnyak területéhez.utána két kezeddel óvatosan hajtsd hátra a fejét és támaszd meg a sérült állát a felül lévő kezével.Húzd előre a behajlított térdet hogy a csípő+a tért kb derékszögbe legyen eztán csak percenként ellenőrizd a légzését ill ha szükséges takard be a beteget!
Remélem sikerülni fog de ezt képekben is megkéne nézned úgy érted meg igazán használd pl a keresőt!
17/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!