Tapasztalatok a vese dialízisről. Kockázatok?
Figyelt kérdés
Szeretnék érdeklődni kinek mi a tapasztalata erről, milyen veszélyekkel jár, ha valaki beleegyezik vagy nem válalja.2009. aug. 24. 21:51
1/1 anonim válasza:
Ha kell a dialízis, akkor szerintem nem sok választás van. Mivel a veseműködés nagyon gyenge, vagy teljesen leállt, szükség van arra, hogy tisztítsák a vért. Ha jól tudom 2-3 naponta járnak kezelésre. Csinálnak a karban egy ún. Cimino-fistulát, amin keresztül a kezelés folyik. Ennek egyébként az is a funkciója, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Ez esetenként beszűkülhet,akkor megtágítják egy egyszerű beavatkozás segítségével. Ez azonban nem gyakori eset. Ezt azért tudom, mert ilyen helyen dolgozom, ahol ezeket a fisztulákat tágítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!