Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mikor kell bevenni a vérnyomás...

Mikor kell bevenni a vérnyomás csökkentőt?

Figyelt kérdés
Én egy 15 éves fiú vagyok és egy pár hete magas a vérnyomásom (nem mindig). Voltam kardiológusnál is de elfelejtettem hogy már 142/70/91-nél is kell-e bevenni?

2012. dec. 25. 00:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Ne szopass. 15 évesen pár hete magas és már tablettát kell szedned?? Ez azért durva.

De gondolom a dobozra ráírták mennyit kell bevenned egy nap, szóval tartsd ahhoz magad.

2012. dec. 25. 00:30
 2/6 A kérdező kommentje:
az a baj hogy eddig még 1 et se szettem be mert amióta haza jöttem(a kardiológustól) és megnyugodtam azóta jó a vérnyomásom! és csak most ment fel 140-re! de valami olyasmit mondott hogy egy negyedet szedjek ha kell! és utánna is figyeljem a pulzusom le ne essen 64 alá!
2012. dec. 25. 01:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kell bevenned. 160 alatt ne nagyon szedj gyógyszert inkább fokhagymát.
2012. dec. 25. 07:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Egész életedben a gyógyszermaffiát fogod pénzelni, ha most rákezdesz. Egyelőre a szüleid fizetik, és csak egy gyógyszer.. De azzal az életmóddal, amire 15 évesen ide jutottál, éveken belül egyre több mérget fogsz szedni, ez már csak így van.

A legjobb szándékkal ajánlom, hogy figyelj oda mit eszel, sok zöldséget és húsokat fogyassz, de mindenféle kenyér, péksütemény, krumpli és hasonló köretek, és tejtermékek nélkül (mondjuk a tejnek nem a vérnyomáshoz van köze, az más okok miatt veszélyes).

Ha bármilyen mozgást elkezdesz, bár legjobb lenne mondjuk Taichizni, Jógázni, de elmehetsz valamit sportolni is, vagy hetente 3x-4x otthon fekvőtámaszt, felülést (hasprést) és guggolásokat csinálsz, megmentheted az egészségedet. Nem olyan könnyű a testedzésre és az evésre figyelni, mint ahogy én ezt leírtam, de meg lehet csinálni, és kizárólag a te érdeked. Az evés a fontosabb.

2012. dec. 25. 10:02
 5/6 anonim ***** válasza:

az én vérnyomásom 170/140 körüli. gyakran rosszul vagyok tőle, és gyógyszert is szedek rá

17F

2012. dec. 25. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Gyógyuláson Kedves Utolsó Válaszoló sem gondolkodott?

Lehet csak nekem tűnik fel, én látok ilyen dolgokat közelről, de hatékony gyógymódokat ismerő akupunktőr szakorvosok, taoista táplálkozás és életmód szakértők, gyógyterápiás edzők jóformán éheznek, mert akik betegek nem mennek el hozzájuk, közben a gyógyszergyártók már azt sem tudják milyen Audit vegyenek maguknak, holott egy embert nem gyógyítottak meg soha ezen a földön.

Miért van ez így?

2012. dec. 25. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!