Ti hány éves kortól szőrtelenítetek?
Én most 12 éves vagyok, de már a hónaljam és ott lent is szőrös.. régebben borotváltam, de már eléggé megerősödött..:/ mert ugye úszás is volt, és ott azért kellett..
Az osztályomból csak néhány lánynak van hónaljszőre, és ők borotválják, viszont én már eléggé megbántam, nagyon megerősödött.:/ szóval most borotváljam tovább, vagy mit csináljak? és nektek hány éves korotokban nőtt a szőr? köszönöm előre is az ÉRTELMES válaszokat..:)
Nem a borotválástól erősödött, hanem fejlődsz és alapból egyre nagyobb területen leszel majd szőrös.
A megoldásokat pedig minden kérdésnél leírják, nem igazán jött be újabb korszakalkotó házi megoldás, mint hogy borotváld, epiláld vagy gyantázd le; így visszakeresve a többi kérdésre választ kaptál volna.
Oké, neked van plusz kérdésed: ahány ember annyiféle választ tudna mondani hogy hány évesen kezdődött, mivel nem vagyunk egyformák. Eltérőek a fejlődési ütemek és azok beindulási ideje is. Az átlagról el lehet mondani hogy az érés kezdete egyre lejjebb tolódik korban, így a jövő gyerekeinek még zavaróbb lehet a korai érés és annak minden nyűgje.
Beszélj az anyukáddal, hátha meg tudod győzni, hogy szükséged van egy epilátorra.
Az ugyan kicsit fájdalmas, de utána hetekig sima marad a hónaljad.
Ott lent... hát én ott borotválom, mert epilálni nem tudok odalent, elég érzékeny terület.
A másik megoldás, ha elmentek kozmetikushoz, és ott ő legyantázza neked.
28/n
Hónalját nehogy már epiláltasd szerencsétlen gyereknek.
Kérdező: édesanyádtól kérjél női borotvát és a hónaljadat avval szőrtelenísd, alsó tájékon meg azt szedd le ami a fehérnemű mellett kilóg,a többit maximum vágd rövidre, hogy ne burjánzon ott az ősbozótos.
Én simán leepilálom. Ha én képes vagyok rá, bárki más is.
A borotvát megbánta. Akkor mit csináljon????
A szőrtelenítő krém a legrosszabb megoldás lenne.
Nem erősödik. Egy elhalt részt vág le a borotva, semmi köze a szőrtüszőhöz.
Nyilván az újonnan növő szőr vége egyenes a vágás miatt, és nem olyan elvékonyult, mint ha semmit nem csináltak volna vele, talán ezért tűnik erősebbnek.
Jobban nő a kérdező szőre? Persze, hiszen még fejlődésben van, és lesz is egy jó darabig még.
Nyugodtan borotváld, nem attól lesz erősebb.
Az epilálás valóban tartósabb, viszont igen fájdalmas ezen az érzékeny területen. Van aki bírja, van aki nem. Nem vagyunk egyformák.
Én is az epilátort ajánlanám hónaljra. Ha rövidek a szőrszálak, alig érezni a tépést.
Én lent is azzal csinálom a teljes felületen. Az azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy előtte évekig gyantáztattam a hónaljamat is meg lent is, így volt ideje kissé meggyengülni a szőrszálaknak. De lehet, hogy nem kellenek hozzá évek, csak pár hónap is elég, és akkor már neki lehet állni epilátorral is. A lényeg, hogy csak rövid szőrszálak esetében érdemes így nekiesni, mert akkor nem fáj. Én hetente végigmegyek mindkét hónaljamon, ez két percet vesz csak igénybe, és így mindig szép sima, makulátlan, "tiszta".
Alul is hetente csinálom, ez is csak 10-12 perc.
Szerintem olyan szempontból erősödik, hogy egy-egy szőrtüszőből már két-három szőrszál fog kinőni egy idő után.
És ezt nem én mondom, hanem több barátnőm saját tapasztalata, akik borotválják magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!