Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan lehet panaszt tenni...

Hogyan lehet panaszt tenni orvos ellen?

Figyelt kérdés

Allergiás rohamot kaptam,mint utólag kiderült allergiás lettem a tojásra. Az egész testem kiütéses lett,a bőröm úgy fájt és viszketett hogy alig tudtam ruhát felvenni és a nyakam is bedagadt,egyre nehezebben kaptam levegőt.

Sem az én városomban,sem a szomszéd városban nem volt bőrgyógyászat, a telefonos szolgálatot felhívtuk akik beirányítottak minket a legközelebbi kórházba.

Beértünk,először az ambulanciás részre küldtek.Az orvos behívott és leüvöltötte a fejünket,hogy mit képzelünk mi magunkról,hogy időpont kérés nélkül csak úgy beállítunk hozzá. Én ekkor már alig kaptam levegőt.

Majd leültetett a székbe,10 percig nyomkodta a számítógépet anélkül hogy rámnézett volna,vagy megkérdezte volna hogy mégis mi történt velem.

10 perc után megszólalt,hogy " Na jó,csak a jó szívemnek köszönheti hogy megvizsgálom magát!!! (egy kórházban?!)

Szeretnék bejelentést tenni az orvos ellen.Hogyan tehetem ezt meg?

2012. dec. 5. 21:11
 1/10 anonim válasza:
100%
keresd meg az adott kórház betegjogi képviselőjét, ő fog tudni tájékoztatást adni, hogy mit csinálj. Ilyen ügyekben hozzá kell fordulni, ő képvisel Téged a kórházzal szemben
2012. dec. 5. 21:16
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
A kórház igazgatójánál kell panaszt tenned. Mondjuk én ott helyben ha így ordított volna velem a doki vissza ordítottam volna, hogy most azonnal hívja a főnőkét! Simán megmondtam volna, hogy most azonnal megyek és panaszt teszek ellene.. Visszafogta volna magát a doki..
2012. dec. 5. 21:18
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Az a baj, hogy az orvosok nagyon védik egymást, kell bizonyíték is arra, hogy hogyan bánt veled az az ember, viszont nyílván nem fog ellene tanúskodni senki a kórházból. Szóval nagyon nehéz az ilyen ügy. Bár, én ezt csak onna veszem, hogy számtalan olyan műhibaper van, amit nem a beteg nyer meg.

(Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni)

2012. dec. 5. 21:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Ő a főorvos, és az egyetlen bőrgyógyász abban a kórházban... sajnos..
2012. dec. 5. 21:23
 5/10 anonim ***** válasza:

Ő a kórház igazgatója is??

A főorvosokat is le lehet váltani ha nem végzi jól a munkáját. Tessék felkeresni a kórház igazgatóját vagy a kórház jogi képviselőjét.

2012. dec. 5. 21:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel itt az volt a gond, hogy az ételallergia okozta bőrtünetek nem számítanak sürgősségi ellátást igénylő kórképnek. Létezik anaphilaxiás reakció, ami viszont sürgősséget jelent, viszont ez olyan gyors lefolyású, hogy kb. 10 perc alatt életveszélyt eredményez. Vagyis ha valaki képes saját erőből több városnyit utazni a legközelebbi kórházig, akkor az nagy valószínűséggel nem szorul sürgősségi ellátásra...

Jobb lett volna háziorvoshoz/sürgősségi betegellátó osztályra menni (ott is tudják kezelni az akut allergiás reakciót egy kis kalciummal/antihisztaminnal/szteroiddal), a bőrgyógyászati/allergológiai szakrendelés pedig ráér a megbeszélt időpontban.

Más szempontból: a bőrgyógyászaton a váróban biztos volt olyan, aki szintén ételallergia miatt ült ott, viszont ő 1-2 hónapot várt, hogy sorra kerüljön ugyanazzal a problémával, amivel te rögtön be szerettél volna menni.

Magyarul maximum a bunkóság (nem megfelelő bánásmód) miatt lehet panaszt tenni, szakmai hiba jó eséllyel nem történt, ezért a bíróságon nem sok esélye van a sikeres próbálkozásnak. Maximum egy intézményi fegyelmi eljárást lehet kiharcolni (bár ha ő a főorvos, akkor ez se valószínű), de neked ebből (anyagi) hasznod nem lesz. Utóbbi miatt a betegjogi képviselővel kell konzultálni.

2012. dec. 5. 22:47
 7/10 anonim válasza:
100%

utolsó, első vagyok! a kérdező nem tudta, hogy allergiás (írta, hogy utólag derült ki), másrészt telefonon MEGKÉRDEZTÉK, hogy hova kell menni, és azért oda mentek. Az orvos meg azért van ott, hogy segítsen, és nem azért, hogy üvöltsön, meg a gépet nyomkodja, mikor alig kap valaki levegőt. Véleményem szerint. Plusz azzal is váratta azokat pluszban, akik időpontra mentek, hogy gépezett.

És szerintem minden jóérzésű ember, ha három hónappal előbb bejelentkezett az adott rendelésre, ha nem, ha lát egy fuldokló embert, akinek valószínűsíthetően azonnali beavatkozás kell, akkor nem áll fel verni az asztalt, hogy mit akar, hanem beengedi az orvoshoz...

2012. dec. 5. 22:53
 8/10 anonim ***** válasza:

ma 22:47

Van abban igazság amiről írtál. De a kérdező nem tudta hogy allergiás.

De ha tudta volna is, akkor sem a barátnője vagy a kapcarongya az orvosnak hogy ordibáljon vele, és úgy kezelje mint egy idiótát.

Én megértem a kérdezőt, hogy beijedt, és félt.

Én asztmás vagyok és bár tudom hogy mivel jár, mégis ha befulladok, szinte sokkot kapok..Akkor most képzeld el a kérdező helyzetét aki semmit nem sejtet, és hirtelen a teste tele kiütéssel, fullad, pánikrohamot kap..

Ez feljogosítja az orvost hogy kiabáljon? Mert nem tudta hogy nem sürgősségi eset az övé? Már elnézést de ha a kérdező orvosnak tanult volna akkor nem rohant volna ügyeletre.. Jó hogy nem kiabálunk le mindenkit mert nem tanult orvosnak..

2012. dec. 5. 23:11
 9/10 anonim ***** válasza:
0%

#7-esnek:

Ha valaki annyira fullad, hogy "alig kap levegőt", akkor jó eséllyel nem a bőrgyógyászatot javasolták volna a telefonban. Valószínűleg a Kérdező a bőrpanaszokat említette a legsúlyosabb panaszként.

Másrészt, nem láttam a Kérdezőt, de egy komolyabban fuldokló ember nem nagyon tud se beszélni, se 10 percig nyugodtan ülni, szóval az orvos nagy valószínűséggel helyesen mérte fel a helyzetet.

Valamint az orvosnak (sajnos) el kell végezni az adminisztrációt (gondolom, nem Facebookozott), szóval nem valószínű hogy azért pötyögött, hogy feleslegesen várakoztassa az időpontokra érkezett betegeket.

VISZONT azt elhiszem, hogy a Kérdező tényleg úgy érezte, hogy megfullad, mert enyhébb esetekben is lehet légszomj, amit a nagy ijedtség a 10x-ére erősíthet. És azt se mondom, hogy helyesen viselkedett az orvos!

2012. dec. 5. 23:37
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a válaszokat!

Utólag még annyit szeretnék írni,hogy utána még 9 napot tartottak a kórházban ifúzión és akkor csinálták a kivizsgálásokat is.

2012. dec. 6. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!