Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Valóban csak egy hónapig...

Valóban csak egy hónapig lehet kiváltani a gyógyszereket? Vagy meddig?

Figyelt kérdés
Tehát van receptem,és most itt fog.gátlóra gondolok,hogy csak akkor váltom ki,amikor nekem kell,és nem kell olyan gyakran visszajárni feliratni,mert hát kérek több receptet.De mondják,hogy ha letelik egy hónap,akkor már nem váltják be.Nézi a dátumot valaki!? Vagy miért ne váltanák be?
2009. aug. 18. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Én 3 hónapról tudok.

Otthon is van 2 darab receptem, amire mondta a doki, hogy ezeket 3 hónapon belül ki kell váltsam, ha kell.

Nézik a dátumot, de, hogy miért dátumhoz kötve, passz.

2009. aug. 18. 12:13
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

Az előre felírt recepteket 3 hónapig váltják be a gyógyszertárak.

Gondolom,hogy azért 3 hónap,ill. azért a dátumfigyelés,mert mi a biztosíték arra,hogy ennél későbbi időpontban is ezt írná fel az orvos.

2009. aug. 18. 12:23
 3/7 anonim ***** válasza:
25%
Fogamzás gátlóból 3 havi adagot írnak fel, de csak egy receptet kapsz. A recept kiadása után egy hónapod van, hogy a gyógyszer tárban kiváltsd a tablettát (ekkor 3 havi adagot kapsz kézbe). Más gyógyszereknél is egy hónap áll a rendelkezésedre, utána elavul a recept, és újra fel kell íratni a gyógyszert.
2009. aug. 18. 12:27
 4/7 anonim ***** válasza:
49%
a felírás dátumától (ami a recepten van) számított egy hónapon belül ki kell váltani
2009. aug. 18. 16:42
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Én is 3 hónapról tudok.
2009. aug. 20. 22:45
 6/7 anonim ***** válasza:
76%

3 honap. tuti

eü-s

2009. aug. 22. 15:21
 7/7 anonim válasza:
55%
Felírástól számított 3 hónapon belül kell kiváltani.
2009. aug. 25. 19:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!