Vitte már valaki pedagógiai vizsgálatra hiperaktív gyermekét a Vadaskert alapítványhoz?
Igen, unokatesóm. Ez a kezelésére kidolgozott standard eljárás: [link]
A diagnosztizálása egy pszichiátria vizsgálat, gyerekkel való elbeszélgetés, logikai feladatok, családi háttér vizsgálata. Műszeres vizsgálattal, laborleletekkel nem mérhető. Nem gyógyszeres kezelése szülőnek, pedagógusnak, gyereknek tréning.
Sokszor gyógyszeres kezelését választják. Erre a Ritalin nevű gyógyszert írják fel a gyereknek. hatóanyaga metilfenidát. Látványosan javul tőle a gyerek koncentrációja, tanulása, hangulata, hosszabb távon viszont nagyobb valószínűséggel lesz kábítószeres, mivel ez is egy kokainhoz és metamfetamin hasonló szer, bár a legjobban kikísérletezett, ezért kedvelt és relatív biztonságos party drogként használják nem nagyobb adagokban, mint amit gyereknek is napi rendszerességgel felírnak, kb. 40mg. Google-ben érdemes rákeresni. Anyukák egyszerűen le vannak döbbenve attól hogy milyen csodálatos a hatása, a baj az hogy nem mérlegelik az hogy milyen következményeket okoz.
A Vadaskertbe szinte 80%-nak ritalint adnak.... és ráfogják minden gyerekre hogy hiperaktív...
Én voltam ott gyerekként, nem vagyok hiperaktív, de kitalálták, hogy szedjem. És akiket megismertem a többi gyereknek is csak úgy adagolják ott.
Jó van aki tényleg hiperaktiv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!