Lehetséges a Tündérhegyen (OORI) való kezelés mellett középiskolai tanulmányokat folytatni, érettségire készülni?
18/F vagyok, a problémáimat nem részletezem, de lehetséges, hogy beutalnak az OORI-ba. Az a kérdésem, hogy az ottani bennfekvős kezelés mellett lehetséges-e, hogy tanuljak, felkészüljek az érettségire, és így letehetem-e azt? Ami még ehhez kapcsolódik, hogy az iskola szempontjából ez igazolt hiányzásnak számít-e, kötelezhetnek-e évismétlésre a hiányzások miatt, vagy olyannak számít mintha magántanuló lennék és így osztályozó vizsgát kell tennem?
Azt hozzáteszem, hogy ha mégsem megyek oda, akkor sem fog jól sikerülni az érettségim, mert a jelenlegi állapotom jelentősen korlátoz a tanulásban.
Amit még elfelejtettem hozzátenni:
Ha a Tündérhegyen nem lehetséges az iskolai tanulmányok folytatása, akkor tudtok esetleg olyan intézeteket, ahol ezt lehetővé teszik?
Tündérhegyen minden reggel 7-kor van ébresztő, 8-kor gyógyszerosztás és fél 9-től reggeli. Hétfőn-szerdán-pénteken 9-től 10-ig nagycsoportos foglalkozás, aztán attól függ milyen csoportba kerülsz, nekem pszichodráma volt heti 2szer és művészetterápia heti 2szer, aztán heti asszem 2szer az egyéni terapeutáddal van 30 perc beszélgetés.
De jól el vannak osztva ezek, szerintem simán jut időd tanulni, mert én sok órát unatkozva töltöttem el amikor nem volt semmi csoportom vagy programom. Szerintem az idődbe bőven belefér a tanulás, azt viszont nem tudom, hogy az iskolád hogy viszonyul ehhez. Átlagban 3 hónaposak a kezelések, néha több, állapottól függően. Azonban akármikor megszakíthatod, nem börtön ez. Az első hétvégén nem lehet hazamenni, na az totál unalom de te tanulhatsz, aztán minden pénteken haza kell menni és vasárnap vissza.
Remélem tudtam segíteni.
Ja még annyit, hogy nekem hétfőn csak nagycsoport volt, így reggel 9-től 10ig volt csak programom, utána semmi, vagy maximum a 30 perc beszélgetés a terapeutámmal. Utána az egész nap szabad.
Kedden és csütörtökön volt művészetterápia és dráma, de délután 3-4 fele már minden programnak vége, onnantól szabad a napod. Szerdán végig szabad voltam.
Szóval belefér bőven a tanulás. Meg segítenek is ott mindenben, a betegek is meg mindenki.
Köszönöm a választ!
Tehát valószínűleg évet kellene ismételnem, de lenne időm egyénileg tanulni.
Végül is ez is jobb megoldás, mint ami most van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!