Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Visszatérő hugyuti problémával...

Visszatérő hugyuti problémával kapcsolatban tanácsot kérnék? Tea nem jó, vizsgálat:ok.

Figyelt kérdés
2012. nov. 1. 13:56
1 2
 11/18 anonim válasza:
2012. nov. 4. 13:00
 12/18 Szász Ági válasza:

A vöröséfonya nem rossz, de sokkal jobb a tőzegáfonya. Tablettában, konzervben, lekvárban vagy bogyósan.

Tuti hatásos.

2012. nov. 4. 22:13
 13/18 anonim ***** válasza:

Feltételezem, hogy nő vagy, a válaszom ehhez illeszkedik:

- Partner urológiai kivizsgálása, tenyésztés prosztatából és vizeletből is.

- A te urológiai kivizsgálásod, vizelettenyésztés.

- Flórák rendberakása minden területen:

1. bélflóra: activia nem elég, egyél váltva többféle jóbaktérium-készítményt, napi min. 10 milliárd baktérium-tartalommal (de ennek akár ötszörösét is fogyaszthatod a helyrehozás időszakában). Olyan készítményeket válassz, amikben minél többféle baci (és jó gomba!) van, de a Normaflore sem rossz egynek, mert abban ugyan csak egyféle van, de az meg jól ellenáll az antibiotikumoknak. Sok fermentált élelmiszer (savanyú káposzta!). Semmi cukor, semmi fehérliszt, sok-sok nyers zöldség.

2. hüvelyflóra: Vitagyn C - ezt gyógyszertárban találod, a jó bacikat támogatja, a rosszakat irtja (mivel ezeknek jellemzően másként épül fel a sejtfala, a krém ezüsttartalma ezt bontja le) + valamilyen jó baci pótlás, pl. Gynophilus + esetleg kúraszerű irrigálás gyógyszertári tejsav vizes oldatával.

A bél- és hüvelyflóra rendbetételére különösen oda kell figyelni, ha az urológiai kivizsgálás eredményeképpen antibiotikumot kell szednetek.

- gyógyteák: jó a tőzegáfonya, a vörösáfonya, a medveszőlő, de ezeknek közös tulajdonsága, hogy csak lúgos pH-jú vizeletben tudják kifejteni a hatásukat. Gyógyszertárban kapható lakmuszpapírral meg tudod otthon nézni. Ha a szervezeted nem egészséges annyira, hogy amúgy se legyen savas a vizeleted, akkor a kúra idejére fogyaszthatsz lúgos gyógyvizet, DE TOVÁBB NE.

- rengeteg petrezselyem-gyökér, lehetőleg nyersen rágcsálva (napi 5-6 szál legalább).

- SOK, SOK, SOK szénsavmentes VÍZ. Napi 3 liter, és nem egyéb, hanem víz. (Illetve kiegészítésként zöld tea, gyógytea, de édesítés nélkül)

- A teafa illóolaj (egy csepp reggel bugyira) szintén jó.

- Ha E. coli okozza a fertőzést (tenyésztés!), akkor a D-mannóz is szóba jöhet.

- Tiszta pamut, nem tanga alsó.

- Tengeri sós ülőfürdő, bele néhány csepp teafa illóolaj.

2012. nov. 5. 13:40
 14/18 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az eddigi üzeneteket.a párom is volt kivizsgáláson,de azt mondták hogy minden ok.teaként ittam illetve ülőfürdőként használtam zsuló,cickafarok,kamilla.szedtem már tőzegáfonya kapszulát is.urólógiai,nőgyógyászati vizsgálaton is már átestem.az urólogus azzal vigasztalt hogy igy kell leélnem az életem.ö azt mondja menjek nőgy.hoz a nőgy. hogy menjek urólogushoz.ebbe nem tudok beletörödni.szerintetek normálisak?
2012. nov. 5. 21:00
 15/18 jegecske ***** válasza:

Nagy valószinűséggel húgyúti fertőzésről van szó. amennyiben pl a Nolicin /van más jó gyógyszer is/, nem használ, érdemes első körben a partnert is kezelni, ha az is rendben, tovább kell lépni és vese tbc irányában vizsgálódni.

Ez a tea és más hasonló praktikák kófic, ebben annyi a lényeg, hogy folyadék legyen, de csapviz is megteszi.

Erre a panaszra a probiotikum nevetséges

2012. nov. 8. 10:30
 16/18 anonim ***** válasza:

Sajnos létezik olyan, hogy hiperaktív hugyhólyag. Sem az oka sem a terápiája nem tisztázott.

[link]

2012. nov. 9. 13:00
 17/18 A kérdező kommentje:
és akkor erre a hiperaktív hugyhólyag problémára nem is lasz megoldás?
2012. nov. 9. 13:07
 18/18 anonim válasza:

[link]

Nekem ez bevált, ebben van c-vitamin meg probiotikum is.

2012. nov. 27. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!