Benőtt köröm tapasztalatok?
Nem tudom milyen barbár orvos akarja az egész körmödet leszedni!! Én is voltam egy ilyen állatnál, aki minden érzéstelenítés nélkül betolt egy gézdarabot a fél körmöm alá, az hittem lekaparom a falat, persze semmire nem volt jó, csak elrontotta az egész karácsonyomat.
Aztán elmentem egy magán bőrgyógyászhoz, aki elérzéstelenítette a lábujjamat, levágta a körmöm szélét, kibányászta a benőtt részt és utána valami szerrel elölte a körömágy szélét, hogy ne nőjön vissza soha többé. Nem is nőtt, semmi bajom nincs vele.
Évekkel később a másik lábamon is benőtt a körmöm, sajna ez a bőrgyógyász elhúzott külföldre dolgozni, úgyhogy elmentem az első magán sebészhez, akit találtam. Na, az szintén egy állat volt. Adott ugyan érzéstelenítőt, de egy pillanatot nem várt, hogy hasson, már tépte is a körmöm, én persze ordítva elhúztam a lábam... Természetesen ez a műtét nem is lett olyan hatékony, mint a másik lábamon.
Szóval szerintem keress egy BŐRGYÓGYÁSZT, azok nem olyan vadállatok, mint a sebészek.
Tippelhetek? Te nem egy vén sztk-s sebésznél jártál véletlenül?
Hát én is így jártam hogy le kellett venni az egész körmöt.
Nem éreztem semmit mert adott érzéstelenitöt. Mondta a doki h utána nagyon fog fájni amikor nő visszafele. De nem lett igaza. nem is fájt.. Csak az nap fájt egy kicsit mikor levette de utána már nem.. Ja és én is féltem nagyon! De nincs mitől!!
Nekem is elég durva köröm benövésem volt. Ami megoldotta, hogy bevágtamegy kicsit a köröm benövés mellett annyira hogy fel tudjam hajlítani a benőtt részt. És itt jött a lényeg. Miután felhajlítottam nem csináltam vele semmit. Nem téptem ki, nem vágtam le. Ott állt mint egy buvár pipa. Mikor nőtt a körmöm akkor max a tetejáből csíptem le egy picit, hogy a zokniba ne akadjon bele és szép lassan felvette helyes alakját a köröm. Azóta már teljesen normális a körmöm. Arra azért köröm vágáskor figyelek, hogy azon a lábujjamon a köröm sarkát nem vágom bentebb mint ahol először találkozik oldalt a bőrrel.
Összefoglalva a lényeg, hogy nem szabad kitépni, nem szabad levágni a benövést.
Csak fel kell hajlítani és otthagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!