A testem melyik részén lehet kitapintani legjobban a szívdobogásomat?
Nekem a nyakamon, de ez szerintem változó, haveromnak pl a nyakán alig érezni, de a csuklóján tökéletesen.
Hogy mennyire pontos? Hát, szerintem eléggé, mivel mindenütt ugyanannyi "lökést" érzel, ahányat dobbant a szíved. Vagy ha nem, akkor ott valami nagy gáz van :P
A "szívdobogást" mellkas szívhez legközelebb eső részén lehet kitapintani. Annak már nagyon durva eltérésnek kell lennie, amit te tapintással észreveszel magadon, ezzel felesleges is foglalkozni.
Amit a többiek mondtak, hogy csuklón vagy nyakon tapintották, az a pulzus, ami nem felel meg pontosan a "szívdobogásnak".
Nekem a nyakomon eleg konnyen kitapinthato, de a csuklomon is erosen erezni a pulzusom. Legjobban talan a konyokhajlatomnal tapinthato, ott rendesen szabad szemmel is latni, hogy luktet az er.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!