Régóta be van nőve a köröm lábujjamon, hogy zajlik 1 ilyen "beavatkozás"?
meguntam mostmár a tétlenséget jöv. héten el meek kiszedetni azt a benőtt részt de nemtudom mire is készüljek
előre is köszönöm a válaszokat ^^
17/F
nekem így volt:
egy olyan lepedővel leterítették a lábfejemet amin volt egy lyuk, azon kihúzták a lábujjamat. két érzéstelenítő szurit kaptam bele, majd kb. 5 percig hagyta állni a doki, hogy teljesen hasson. a körmöt egy szikével egészen a tövéig bevágja oldalt (nekem mindkét oldal be volt nőve) és tulajdonképpen kihúzza az ujjból. persze az egészből nem érzel semmit, csak azt, hogy egy kicsit mocorog a lábujjad. pár perc és a kész. a végén én megnéztem és szinte alig vérzett. rakott rá gézt és bekötötte. másnap nem igen mászkáltam, inkább feküdtem. fürdéskor a lábamat kiraktam a víz alól. utána másnap reggel kötéscsere. ha beleragad a sebbe a géz, akkor meleg/langyos vizet csöpögtess rá, attól fellazul és lejön. a műtét után én az 5. napon már nem használtam kötést, de a 4.-en se fájt már egyáltalán és nem volt rajta nyílt seb. átkötéskor kend be a seb környékét betadinnal vagy más csíraölővel.
ennyi, remélem segítettem
Ha sebészetre mész, akkor kapsz némi kis helyi érzéstelenítőt, de attól még fájhat, de ne izgulj, túléled.
A jövőben pedig rendszeresen látogass egy pedikűröst, és akkor nem lesz szükséged ilyen beavatkozásra.
Kérjél érzéstelenítő injekciót jobbról balról a lábujjadba..
Aztán akár újságot is olvashatsz közben...
Ha véglegesen meg akarod szüntetni a benövést menjél a sebészetre és távolíttasd el a körömágy azon részét ahol benö... Egy óra alatt kész, kb egy hét múlva fogod tudni teljes értéküen használni a lábad és többet az életben nem lesz gondod a benőtt körömmel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!