Adhatok vért ha nagyon alacsony a vérnyomásom?
18 éves vagyok, szeretnék vért adni, de a vérnyomásom 80-90, a másik érték is alacsony, ráadásul a pulzusom is sem magas, nem ver másodpercenként a szívem (olyan 50-54 szokott lenni). :D Ez nem növeli annak az esélyét, hogy esetleg kidőljek? Még soha nem adtam vért, mi van, ha nem bírom és úgy kell felmosni? :)
És még azt szeretném kérdezni, hogy utána bekékül/lilul-e a karom? Mert akkor lehet, hogy inkább az őszi időszakra halasztam. Ja, és akkor adnak igazolást is, ha hiányzok a suliból (ebben a városban csak délelőtt van lehetőség véradásra), vagy azt a háziorvostól kell kérnem? :)
A véradás elött megvizsgál egy orvos, aki megméri a vérnyomásod, nekem volt túl alacsony, de már sokadszor adtam vért így adott valamit amitöl feljebb ment és pár perc múlva mehettem adni.
Elájulni egyszer ájultam el még a székben, túl erösen elszorították a karomat és mikor kiengedték akkor se kép se hang egy pillanatra.
Miután lekötöttek addig üldögélsz, fekszel ott míg akarsz.érdemes még 5-10 percet feküdni, aztán 5-10 percet ülni.
A lényeges hogy sok folyadékot igyál aznap.
Szerintem nem, meg amúgy is fel vannak rá készülve. Én egyszer ájultam el, akkor már mondjuk az öltözőben, kicsit hamar akartam elmenni. Arra keltem, hogy magasra tartják a lábam, meg ilyenek, én meg szóltam, hogy hagyjanak már aludni. Azt hittem, hogy otthon vagyok és a tesóm piszkál.
Még nem is lilult be sosem.
És nálunk jó fej volt az osztályfőnök, meg a többi tanár is, mert csak szóltunk, hogy az első egy-két órán nem leszünk, mert véradásra megyünk. Persze ezt nem lehetett folyton eljátszani, meg nem is mindenki volt olyan, hogy elhiggye neki. De én jó kislány voltam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!