Székletmintát hogyan oldjam meg, ha a WC olyan, hogy lemegy a lyukba és érintkezik már a vizeletes vízzel?
Remélem érthető ahogy leírtam, szóval nem olyan Wc- aminek a belseje egy sík felület és nem megy le azonnal, hanem a másik fajta.
Egyáltalán ilyen dobozt hol kell kérnem? És hova kell vinnem a mintát? Ha a héten meglenne a minta, akkor kb. mikorra lenne eredmény? Még soha nem kellett nekem székletminta és ez olyan körülményes. Gondolom az nem jó, ha már érintkezett a vizelettel, nem?
Munkához kellene a székletminta? Akkor ÁNTSZ ott adnak tárolót, és oda is kell visszavinni (de ez pénzbe kerül kb 2000ft, ha nem betegségre kéri orvos pl. hasmenés). Eredmény általában 2-4 munkanap (leggyakrabban 2). Ha pedig betegség miatt kell akkor a háziorvosnak kellett adnia ilyen tartályt, vagy legalább felvilágosítania, hogy hol tudsz ilyet szerezni.
Mintavétel: béleld ki valamivel a WC-t, pl. régi már kidobásra való ruha, rongy, papírzsebkendő, ilyesmi. Igen vizelettel nem érintkezhet. Ennek megoldására tegyél oda valamit hogy ne menjen le. valami kis műanyagot, vagy betömöd azt a részt ideiglenesen ruhával, vagy vmi ilyesmivel.
Ja azt elfelejtettem, hogy tárolni szobahőn max 4 óráig lehet, szóval vagy gyorsan elviszed a megfelelő helyre, vagy hűtőben 24 órán keresztül tárolhatod. Vagy postán is feladható, ekkor 1-2 nap a beérkezési határidő
gyakorlathoz? az dettó ÁNTSZ, hiszen az is munka. Ha jófej a háziorvosod akkor elmehetsz hozzá, ,hátha ráírja a vizsgálatkérő lapra ( [link] - ezen az oldalon az FSZ lap), hogy hasmenésed van (enterális beteg) és akkor ingyen van a dolog, egyébként 2000FT.
Gyógyszertárba is lehet kapni,de ahol én voltam ÁNTSZnél is adtak, meg a háziorvosom is tudott adni.
Régebben meg nem is vihetted a mintát, ott helyben kellett produkálni és a nővér vett el belőle mintát.... Hát nem volt jó megoldás, mert parancsra produkálni...
Valami ismerősödnél, szomszédnál, munkahelyen, egyetemen csak van egy másik fajta wc-kagyló, ott oldd meg!
használd a fantáziád ember!
-fogsz egy wc papír darabot, belehelyezed a tenyeredbe, majd, ha érzed, hogy jön a "termék, odatartod a kezedet, és felfogsz belőle egy darabot. ebből a darabból, pedig már kényelmesen le tudsz szedni egy kicsit.
-használj bilit, éjjeli edényt, vagy egy akármilyen tálkát, műanyagtányért, vagy valamit, amit el tudsz dobni használat után.
-guggolj le a hátsóudvarban, amikor senki sem lát, és oda produkálj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!