Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Nappali tagozatos jogviszony...

Nappali tagozatos jogviszony lejárt. Diákmunka van. TB nincs . Műtét lenne. Megoldás?

Figyelt kérdés

május közepén lejárt a jogviszonyom. az OPE-nek korábban leadott papír alapján júni végéig "hitelt érdemlően igazoltam" hogy van jogviszonyom. a suli elvileg lejelentett máj. közepén, hogy többé nem vagyok diák. időközben intéztem nappali tagozatos jogviszonyról papírt, amin bár az van, h 2012. szept. 1-től vagyok diák, diákszövetkezet elfogadta, és most is diákként dolgozom. a sulit nem óhajtom elvégezni, hiszen szeptemberben nem fogom befizetni a tandíjat, így ismét le leszek jelentve, hogy nem vagyok diák.

hogyan járok a legjobban? befizetem május közepétől mostanáig a díjakat, és fizetem magamnak, vagy beviszek egy iskolalátogatásit, hogy akk júli-tól diák vagyok és a kieső részt fizetem ki? az önkormányzatnál bejelentem hogy... út nem jó.

2012. júl. 24. 01:35
 1/5 Kolibri71 ***** válasza:
Szia, Önkormányzat, szociális osztály. Ott van olyan iroda, amelyik a TB jogviszony rendezésével foglalkozik. Kérsz nyomtatványt, segítenek kiválasztani, melyik opció vonatkozik rád. Némi dokumentációt kérhetnek, esetleg be kell regizned a munkaügyibe, mint álláskereső....a lényeg, hogy valamilyen alapon mindenkinek jár ellátás. Ők majd jelentenek a TB felé és a rendszerben látni fogják az új jogosultságod. Addig is hordd magadnál a papírt, mint igazolást. Nálam anno így működött.
2012. júl. 26. 06:46
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, de a munkaügynél bejelentem, hogy álláskereső vagyok nem működik, hiszem egyrészt "tanuló" vagyok, másrészt diákmelót végzek, és ha "aktív álláskereső" vagyok, elvileg úgy nem melózhatok diákként. Vagy ha melózok, hogy vagyok én álláskereső? :D szal érted

----> Itt akkor a kérdés leginkább az, hogy a TB felé diákként jogosult vagyok-e MOST ellátásra, ha be vagyok jelentkezve egy nappali tagozatos képzésbe és van róla akár MAI keltezéssel is papírom, hogy 2012. 09. 01-től tanuló vagyok?

2012. júl. 27. 02:30
 3/5 anonim ***** válasza:
Talán ha befizetnéd becsületesen a járulékot, nem lenne ekkora probléma az országban. (Tudom, ezt tanítják az iskolákban, hogy hogyan kell csalni és hazudni. Azt is tudom, hogy egy fecske nem csinál nyarat, de el kellene gondolkodni egy kicsit: Ha mindenki azt csinálná amit ti, akkor miből lenne finanszírozás? Az utóbbi években, a társadalombiztosító sok helyről megvonta a finanszírozást. A párom allergiatesztjét ezért nem csinálták meg. Szegényem azóta is véresre vakarja több helyen a bőrét!)
2012. júl. 27. 15:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem fogok pluszban fizetni, ha JÁR az ellátás. A kérdésem pedig pontosítva is az, hogy jár-e MOST? Az nem kérdés, hogy a kieső részt befizetem, hiszem akkorra semmivel nem tudom igazolni, hogy jogosult lettem volna.

A többit pedig sajnálom, de szabályzat szerint meg egyébként sem a kérdéseimhez tartozik. Köszönöm

2012. júl. 27. 18:04
 5/5 anonim válasza:

Álláskereős személynek minösülsz még akkor is amíg egy munkahelyen nem vettek fel teljes állásba...értemm?

Az hogy nappali tagozatosként diákmelót csinálsz az oké.

De a Ket. tv. rendelet kimondja hogy nem lehet álláskereső személy az aki nappali tagozatos jogviszonnyal rendelkezik vagy bármely felsőoktatási intézmény nappali tagozatos hallgatója.

2013. aug. 31. 04:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!