Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » MO-on milyen munkakörnél...

MO-on milyen munkakörnél szükséges a belépéskrt a kötelező orvosi vizsgálat mellett a tüdőszűrés?

Figyelt kérdés
Javító - szerelő műhelyben karbantartó esetleg segédmunkásnak ez kötelező? ha tudtok törvényt is linkelhettek be nekem.
2012. jún. 4. 21:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Igen, nem is fűznék az előző válaszhoz semmit.
2012. jún. 5. 10:43
 12/17 A kérdező kommentje:

rátapintottatok a lényegre! az biztos, hogy volt vizsgálaton, de azt nem tudjuk kellett-e mennie tüdőszűrésre és ha igen akkor:

1/ volt és nem vették észre,

2/ volt és észrevették, ennek ellenére felvették dolgozni,

3/ kellett volna mennie és lepapírozták...

aki tud segíteni nyugodtan kérdezhettek priviben még részleteket, itt nem akarok már több konkrétumot megadni.

Köszi

2012. jún. 5. 13:25
 13/17 anonim ***** válasza:
Eszedbe sem jut, hogy tudott a betegségéről?
2012. jún. 5. 13:31
 14/17 A kérdező kommentje:
de igen, csak sajnos már nem kérdezhetjük meg... az összes lehető verziót átbeszéltük, az alapkérdést hangsúlyoznám mégegyszer: kinek kötelező törvényből adódóan felvételkor a tüdőszűrés?
2012. jún. 5. 14:27
 15/17 anonim ***** válasza:

Törvényileg csak ez egészségügyben és az élelmiszeriparban dolgozókat kötelezik tüdőszűrésre!!

Más: mivel én is rákbeteg vagyok (urológia) sok infót összeszedtem erről a betegségcsoportról.

1. Olyan rákbetegség nincs, ami a kialakulástól számítva 1 hónap alatt elviszi a beteget. Még a legagresszívabb sem!

2. Mivel egy hónap alatt meghalt a munkábaállás után, akkor már látszódni kellett rajta, hogy végstádiumos rákbeteg.

Ha nem a fentebb említett munkakörökben dolgozott, NEM VOLT KÖTELEZŐ a tüdőszűrés. Általában a cégek évente 1x el szokták küldeni a dolgozókat orvosi vizsgálatra amiben cége válogatja, de benne szokott lenni a röntgen is (tüdő).

2012. jún. 5. 14:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Én az oktatásban dolgozom és kötelező a tüdőszűrés két évente, alkalmassági vizsgálattal együtt.
2012. jún. 5. 16:41
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönom a válaszokat és mindenkinek a segítő szándékot. A betegségről inkább privát üzenetben, de nem is ez a lényeg... elment és maradt 2 fiatal felnőtt szülők nélkül... és ma temettük a születésnapján... biztos érthető a tehetetlen dühöm, hogy nem tudok többet tenni és semmiképpen nem akarom a munkaadót sem vádolni, nehogy félreértse valaki. Csak a megengedett törvényes eszközökkel próbálnék a gyerekein segíteni ha van rá mód, de úgy tűnik nincs és marad a főnök jóindulatán a tartozás elismerése és kifizetése. Mégegyszer köszönöm a válaszaitokat.
2012. jún. 5. 20:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!