Kiszáradtam, rendbehoztam, mégis rosszul vagyok. Javaslatok?
Figyelt kérdés
Az elmúlt időszakban kevesebbet ittam, mint kellene, és kiszáradtam... Az éjjel wc-znem kellett, és iszonyúan fájt pisilni, és még utána is... Mivel volt már iylen gondom máskor is, így azonnal cselekedtem: átmostam a vesém. Forró teát ittam literszámra (minimum 4 liter), és forró vizes ülőfürdő. Pár óra múlva helyreálltam, de a túl sok tea miatt hányingerem van, szédülök. A fejem is fáj, de tanulnom kéne, mert szerdán vizsgázok. Nem, nem vagyok másnapos, ha valaki ilyesféle dologgal jönne. Csak normális válaszokat várok.2012. jún. 4. 12:58
1/5 anonim válasza:
Fogyassz sós dolgokat, mert a sok folyadékkal (amig egyszerre megittál) kimostad a szervezetedböl a szükséges sómennyiséget. Nem hülyéskedés, komoly.
Az idegrendszer müködéséhet meg szükséges, hogy elegendö só legyen a vérben, a panaszaid (fejfájás, szédülés, rossz koncentráció) viszont arra mutatnak, hogy komoly sóhiányod van.
2/5 anonim válasza:
Ha valóban kiszáradtál, akkor nem hiszem, hogy 1x4 liter víz megoldotta a gondokat. Max. a pillanatnyi helyzetet rendezted vele. Szerintem még napokig kellene dolgoznod a folyadékbevitelen, ahhoz a sejtjeid is feltöltődjenek a számukra szükséges folyadék-mennyiséggel.
Ha nem változnak a dolgok, menj orvoshoz!!!!
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyébként nem tudom hogy van ez, mert régebben vérvételen, meg mindenféle vizsgálaton voltam ezzel (kb 4-5 éve), és az orvos azt mondta, h nem tud mit kezdeni velem, mert olyan, mintha felfáztam volna, de nem, mert mindig vigyáztam, h ne üljek vagy álljak mezítláb hideg helyen... Azt tanácsolta, h igyak sokat. A Maria Treben könyvet is elővettem, abban az volt, hogy soksok tea, és ülőfürdő... hónapokig kúráltam magam így, mert minden nap fájt, aztán elmúlt, de a napi 2 liter vizet megiszom azóta is. Csak most valahogy kicsit összekavarodtak a napjaim, és szinte nem is ittam... Volt már ilyen párszor, gondolom így akar elkezdődni vagy nem tudom. Szerencsére ha időben elkapom, egy éjszaka vagy egy nap alatt rendbe tudom hozni. Ha nem kiszáradás, akkor mi lehet? Most pár napja sokat mozogtam, meg egyik éjjel nagyon kiizzadtam magam.... és keveset is ittam, és még meleg is van... Sztem ez vmi kiszáradásszerűség lehet:S Most gyümölcsöket eszegettem, de akkor átállok a sós dolgokra, mindkettőtöknek köszönöm a válaszát!:)
2012. jún. 4. 13:23
4/5 anonim válasza:
Szerintem nem csak a konyhasó kéne. Igyál ásványvizet vagy hasonlókat. Azoknak magas az oldott só tartalma. Keress valami jófélét aminek olyan 500 mg fölött van a sótartalma. (már nem tudom hogy tüntetik fel rajtuk de fenn van) elég nehéz ilyet találni de hátha.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. jún. 4. 14:33
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!