Egy MR vizsgálat mennyi ideig tart?
Nekem a hipofízisemet vizsgálták 2x eddig a benne lévő daganataim miatt. Nekem csak a fejem volt benn, de nem lehetett rajtam olyan naci, amin sok a fém dolog. (övcsat pl) Melltartót le kellett vennem, mivel fém merevítő volt benne. Akinek a lábát vizsgálták MR-el, azok azt mesélték, hogy bugyiban feküdtek be, de neked lehet, hogy elég, ha felhúzod, ezt majd eldöntik ott.
Nekem az első fele 8 perces volt. Miután letelt, bejöttek és kaptam kontrasztanyagot, hogy jobban elkülönüljön a daganat az ép részektől és pontosabb méretet tudjanak megállapítani. Ezután a vizsgálat még 6 perc volt. Hogy mikor adnak, azt szerintem ott döntik el, ha nincs külön kérve. (nekünk legalábbis ezt mondta az MR/CT recepción a nővér.
a nadrág fém gombjai és cipzárja, valamint a melletartó csatja az nem zavrja a gépet és ezért levenni se kell.
Egy boka MR nem fog sokáig tartani, kontrasztanyag meg hát majd ők eldöntik.
Menj rövidnadrágban amiben nincsen fém,mondjuk valami finom pamutabyagban,de egyébként egy gomb meg cipzár az nem gond.Melltartó sem,de ha veszel sport melltartót akkor tuti nem kell izgulnod(vagy mielött lefekszel leveszed).
FÜLDUGÓT KÉRJÉL és készülj fel h nagyon hangos lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!