Pár napja kiderült 2 éves kisfiamról, hogy III. fokú hallássérült. Hogyan tovább?
Megvan az orvosi papír, hétfőn megyünk fülmintát vetetni hallókészülékhez. Adtam még valami kincstáros papirt, meg hogy kell valami közgyógykártya. Ha megvan a készülék, mehetünk beszédfejlesztésre. Átment valaki hasonlón? Hogy zajlik? MIt hol és milyen sorrenben kell intézni?
Annyira kiborultunk a férjemmel, és most meg vagyunk teljesen zavarodva, alig értettem, hogy mit mond a doki...
kiborulásra semmi ok! én is hallássérûlt vagyok, elsős gimnazista, nagyon jó tanuló 3 hangszeren tanulok és egyetemre készülök. ezzel csak azt akartam elmondani, hogy egy hallássérült gyerek is élhet teljes életet, és még különlegesebb is lehet a tõbbieknél, pl másként értékeli az életét stb. 16 éves fejjel már azt gondolom egy hallássérült gyermek ajándék. fontos, ha nem olyan súlyos a hallássérülése, hallók közé vigyétek oviba, suliba. a Waldorfot nagyon ajánlom! persze ez még mesze van. az anyagi kèrdések azok mások..egy készülék tényleg sokba kerül, plusz az elem bele folyamatosan..
ha van kérdésed nyugodtan irj üzenetet nekem! :)
Kedves kérdező! Borulj ki nyugodtan, aztán vegyél egy mély lélegzetet! :) A világ nem ért véget, csupán megváltozott picit! Én is hallássérült vagyok, diplomás, nyelvvizsgás, hallókészülékes.
Ami a legfontosabb: a te kis pöttömöd semmivel nem kevesebb, mint a többi vele egykorú gyerkőc a homokozóban, csupán picit más. Pontosan 2 db gombelemnyivel másabb.
Engem kicsit több mint 25 évvel ezelőtt diagnosztizáltak és azóta hatalmasat változott a világ, mind a hallásvesztés diagnosztizálása mind annak korrigálásában. Ma már olyan hallókészülékek vannak amik sokkal nagyfokúbb hallásvesztés képesek korrigálni, ugyanakkor nem korlátozzák a gyerekeket a mozgásban, játékban. Ez azért még egy picit odébb van. Ami most a legfontosabb, hogy mielőbb megkapja azt a segítséget a pici, amely alapjaiban határozhatja meg a későbbi tanulását, igen a fejlesztésre gondolok. És a férjeddel együtt ti is tanulni fogtok. Rengeteg mindent :). Én gyerekként "normális" iskolába jártam, hallókészülékkel. Nem volt könnyű, de megérte.
Kérdezzetek bátran a szakemberektől, senki nem fog benneteket ostobának tartani!
Szeretettel ajánlom még a SINOSZ-t, ahonnan sok információ beszerezhető és biztosan tudnak szakszerű tanácsot adni:
és a Nagyothalló Gyermekekért Alapítványt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!