Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Pár napja kiderült 2 éves...

Pár napja kiderült 2 éves kisfiamról, hogy III. fokú hallássérült. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Megvan az orvosi papír, hétfőn megyünk fülmintát vetetni hallókészülékhez. Adtam még valami kincstáros papirt, meg hogy kell valami közgyógykártya. Ha megvan a készülék, mehetünk beszédfejlesztésre. Átment valaki hasonlón? Hogy zajlik? MIt hol és milyen sorrenben kell intézni?

Annyira kiborultunk a férjemmel, és most meg vagyunk teljesen zavarodva, alig értettem, hogy mit mond a doki...

2012. máj. 20. 10:15
 1/4 anonim ***** válasza:
2012. máj. 20. 10:31
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak annyit mondanék, hogy komoly probléma esetén több orvos véleményét is meghallgatnám. Sajnos a többiben nem tudok segíteni.
2012. máj. 20. 10:35
 3/4 anonim válasza:

kiborulásra semmi ok! én is hallássérûlt vagyok, elsős gimnazista, nagyon jó tanuló 3 hangszeren tanulok és egyetemre készülök. ezzel csak azt akartam elmondani, hogy egy hallássérült gyerek is élhet teljes életet, és még különlegesebb is lehet a tõbbieknél, pl másként értékeli az életét stb. 16 éves fejjel már azt gondolom egy hallássérült gyermek ajándék. fontos, ha nem olyan súlyos a hallássérülése, hallók közé vigyétek oviba, suliba. a Waldorfot nagyon ajánlom! persze ez még mesze van. az anyagi kèrdések azok mások..egy készülék tényleg sokba kerül, plusz az elem bele folyamatosan..

ha van kérdésed nyugodtan irj üzenetet nekem! :)

2012. nov. 15. 15:35
 4/4 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező! Borulj ki nyugodtan, aztán vegyél egy mély lélegzetet! :) A világ nem ért véget, csupán megváltozott picit! Én is hallássérült vagyok, diplomás, nyelvvizsgás, hallókészülékes.

Ami a legfontosabb: a te kis pöttömöd semmivel nem kevesebb, mint a többi vele egykorú gyerkőc a homokozóban, csupán picit más. Pontosan 2 db gombelemnyivel másabb.

Engem kicsit több mint 25 évvel ezelőtt diagnosztizáltak és azóta hatalmasat változott a világ, mind a hallásvesztés diagnosztizálása mind annak korrigálásában. Ma már olyan hallókészülékek vannak amik sokkal nagyfokúbb hallásvesztés képesek korrigálni, ugyanakkor nem korlátozzák a gyerekeket a mozgásban, játékban. Ez azért még egy picit odébb van. Ami most a legfontosabb, hogy mielőbb megkapja azt a segítséget a pici, amely alapjaiban határozhatja meg a későbbi tanulását, igen a fejlesztésre gondolok. És a férjeddel együtt ti is tanulni fogtok. Rengeteg mindent :). Én gyerekként "normális" iskolába jártam, hallókészülékkel. Nem volt könnyű, de megérte.

Kérdezzetek bátran a szakemberektől, senki nem fog benneteket ostobának tartani!

Szeretettel ajánlom még a SINOSZ-t, ahonnan sok információ beszerezhető és biztosan tudnak szakszerű tanácsot adni:

[link]

és a Nagyothalló Gyermekekért Alapítványt

[link]

2012. nov. 15. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!