Kék könyvvel, azaz alkalmi munkavállalói könyvvel milyen orvosi ellátásra vagyok jogosult?
Szia. nem vagy jogosult ellátásra . Ha alkalmi munkavállaló vagy akkor be kellett volna jelentkezned az Apehhoz, mint saját magad után járulék fizető, ami havi szinten 4350.- ft befizetsvel jár. És akkor vagy jogosult ellátásra. A munkaadód hülyeséget beszél. Neki ez a könnebb mert a 400, vagy 700 ft-os közteherjegyen kívül nem fizet utánnad más járulékot, adót. Neked viszont nem ad ellátásra jogot (egy kivétel van, ha balesetet szenvedzs a munkahelyeden amikor az nap van bepecsételve, de csak a baleseti ellátásra vagy jogosult ekkor).
Ráadásul ha még nem jelentkeztél be az Apehhoz, akkor pótold, mert bmég jól meg is bírságolhatnak, ha kiderül, hogy nincs biztosításod.
"Ön mint munkavállaló, a munkáltató által beragasztott közteherjegyek alapján egészségügyi szolgáltatásra, baleseti táppénzre jogosult, továbbá nyugdíjához szolgálati időt gyűjt."
Eddig ezt sikerült találnom az ügyemben, és ha jól gondolom ezek alapján, akkor jogosult vagyok ellátásra szerintem. Most akkor hogyis van ez? Tényleg nem értem, hogy lehet ennyire ellentmondásos a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!