Mi a neve ennek a betegsegnek?
Heti 1 kg-ot fogy normalis, addig megszokott etkezes mellett, a verkep szerint valami van a vörösversejtek kepzödesevel. (?) Nem "halalos" vagy ilyesmi, az illetö edesanyjanak is ez volt a problemaja, amivel meg sokaig elt.
Parom egy rokona az erintett, külföldi, erdekelne.
Gyors fogyás általában semmi jót jelenthet.
De ha nem halálos, akkor elképezhető hogy anygacsere godnja van. Nem emészti meg rendesen az ételt, a beleinél lehet a probléma vagy a pajzsmiriggyel.
A Leukemiarol eddig ugy tudtam, feherversejtek pusztulasa (es nem vörös), es kisgyerekkori betegseg, de most utananeztem: ez csak a legismertebb formaja, nagyon sokfele van meg.
Paizsmirigy? Ennel nem a TSH-hormonok erteke rossz a verkepben? Mert az illetö verkepenel a vörösversejtekre mondtak, hogy elter.
Akkor tévedtem.
De azt is mondtam, hogy a gyors fogyás, semmi jöt nem jelent. És azt is mondtad hogy nem halálos, olyan megoldást mondtam, ami eszembe jutott a kérdésed alpaján :-)
Anemia=verszegenyseg, magyarul.
Kisgyerekeknel es terhesseg alatt gyakoribb, atmeneti allapot, kb mint vitaminhiany, csak annyira sulyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!