TB igénylését hogyan intézhetem el?
Figyelt kérdés
Lassan már 1 éve hogy tanuló voltam és azóta nem találtam munkahelyet. A TB nem fizettem, meg hát eszembe sem jutott eddig. az orvoshoz sem kellett eddig mennem és ezután sem kell (lekopogom) csak hallottam hogy bevezetnek egy újabb csodás Viktor adót a TB-t nem fizetőkre és jól megszívatják a népet havi 6300 Ft-al és még az elmaradás januárig visszamenőleg. a kérdésem az lenne hogy elvileg támogathat engem az önkormányzat nem tudom mennyi ideig mint álláskeresőt és hogy ehhez milyen formanyomtatványokat kell beszereznem és kitöltenem, na meg honnan?2012. máj. 4. 14:13
1/4 anonim válasza:
Igazuk van, én fizetem, más miért ússza meg? Önkormányzathoz bemész, ha rászorulónak ítélnek, akkor kifizetik. De kb. akkor fizetik ki, ha ketten éltek egy minimálbéren kocsi, saját lakás nélkül.
2/4 anonim válasza:
Ennyi hülyeséget...TB-t fizetni kötelező már nagyon rég óta, ehhez Viktornak kivételesen semmi köze. A kormányváltás előtt is bőven így volt.
Igen, kötelező azt a havi 6300 Ft-ot fizetni, és visszamenőlegesen is. Bemész a helyi NAV (leánykori nevén apeh) kirendeltségbe kérsz ott egy nyomtatványt ehhez és kitöltöd. A tartozást törleszted (a biztosításoda a hallgató jogviszonyod+45 nap elteltével szűnt meg)a továbbiakban kapsz sárgacsekkeket és azt fizeted minden hónap 15-ig.
az önkormányzatnál valóban lehet kéárni, hogy rászorultsági alapon fizessék egy évig, de ha csak nem egyedül élsz, bérlakásban a semmiből,akkor ne számíts rá.
3/4 A kérdező kommentje:
sz*rom le az orvosi ellátást csak ne basztassanak ennyi meg a nyugdíjamat is :) gondolom ezel más is így van (mármint lesz*rják az én nyugdíjam :))
2012. máj. 4. 16:56
4/4 anonim válasza:
Akár leszarod, akár nem, ez van. Köteles vagy fizetni. És ha utólag derül ki, akkor visszamenőleg megkövetelik Tőled ! És ezt nem a Viktor találta ki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!