Szerintetek altatással vagy csak kábítással végeztessem a gyomortükrözést?
Nem kell félned, nem fájdalmas a vizsgálat.
Felesleges altatás, illetve bódítás.
Előtte a szádba fújnak lidokaint, azt le kell nyelni.
Aztán a kb 1cm vastag eszköz úgy lemegy a nyelőcsőn keresztül hogy semmit nem érzel, egyszer nyelni kell egyet s aztán csak feküdni, kicsit kellemetlen amikor már lent van a gyomorba de túlélhető.
Ja és az orvos elfogja mondani ezt hogy mikor nyelj.Vizsgálat előtt egy papírt alá kell írnod hogy engeded és vállalod ha adódna valami kockázat.
Elsőnél én is féltem, de háromszor csinálták nekem és élek.:D
csak az a baj hogy olvastam hogy szinte mindenki hányt meg öklendezett és az elég kellemetlen, azt akarom elkerülni :// 15 évesen elég gázos..
köszönöm a bátorítást ^^
Első vagyok!
Természetes az öklendezés, hisz nem oda való dolog van a torkodba stb.A légzésre figyelj meg azzal segíthetsz az öklendezésen ha visszatartod kicsit a levegővételt.
A lényeg kitartás hamar túl leszel rajta.
Had kérdezzem már meg, milyen okból kell neked ezt a vizsgálatot megcsinálni?
Köszönöm a kommenteket, elmondták hogy nem szabad ennem sem innom.
Hát előző héten annyira rosszul voltam hogy nem voltam suliba se, égett a gyomrom ment a hasam, valószínűleg túl sok a gyomorsavam, de már korábban is előfordult hogy rosszul voltam, csak akkor még nem mertem megcsinálni. Most sem merem és inkább kábítót kérek csak hogy ne érezzem ://
Ha kábítással kéred, nem lesz öklendezés.
Amúgy enélkül sem kell aggódni hogy hánynál,én egyszer sem hánytam, meg nem is tudnál hisz az eszköz le van vezetve, és a gyomrod is üres akkor.
Plusz ha nem kérsz ilyesmit akkor vizsgálat után ha nincs komolyabb baj azonnal mehetsz is ki.
A másik kellemetlen dolog hogy amíg tart a vizsgálat erősen fog folyni a nyál ki, emiatt fognak a szád elé rakni egy kendőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!