Anyukámnál epekövet állapítottak meg, most kórházban van, holnap műtik. Akinek volt már ilyen műtéte, írna a tapasztalatairól?
Minden bizonnyal laparoszkópos lesz,már csak speciálisesetben vágnak nagyot.
Én este már kimentem lefürödni (akkor még lógott a cső belőlem), másnap már szaladgáltam,harmadnap mentem haza
Szerencsére az én májam jól működik,termeli az epét ha kell, hólyag nélkül se kell diétát tartanom.
Az érdekes, amit az első két válaszoló ír... 2.: neked kivették az egész epédet és másnap mentél haza?
2-3 napig bent tartják a műtét után a betegeket, mert katéterezni kell, mert folyadék ürül az epe helyére egy darabig. Ezért bent van egy cső, azon keresztül kifolyik, aminek kell egy zacsiba és azt cserélgetni kell, mert párszor feltöltődik... utána meg még össze kell varrni azt az egy lyukat... plusz első napokban diétázni sem árt...
én harmadik vagyok, éskivették teljesen és csövem is volt, de csak 1 plusz napig voltam bent.
és nem varták alyukat, csak kihúzták a csövetés úgy hagyták. Mondták,hogy diétázzak,deéhes voltam.És azóta sem kellhála Istennek diétáznom.Ehetem a tejfölt nagykanállal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!