Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogy győzhetem le az orvosoktó...

Hogy győzhetem le az orvosoktól való félelmet? Mire ogndoljak vizsgálat közben?

Figyelt kérdés

Sok negatív tapasztalatom volt, és már nem bízom a dokikban. Félve megyekel, de ha lehet, kerülöm.

pl. Általánosban még volt iskolai vizsgálat. Lehettem vagy 10 éves... Felülről mindent le kellett venni. Nem voltam sovány gyerek, de a kövértől is nagyon messze álltam. Amikor leültettek úgy semmi nélkül, úszógumim lett ugye. A védőnő megfogta, megmutatta a dokinak és ilyen lenéző vagy nem is tudom milyen hangnemben mondta, hogy " Nézzedmá' !" . Akkor meg a mellemed kezdte el böködni, hogy hát látom, hogy mekkora, le kéne fogynom, hogy nézhetek így ki. Lekezelően beszéltek velem. Legalább 6 ostálytársam előtt. Nagyon sokáig sírtam azután, ha orvoshoz kellett mennem.

A mai napig megmaradt ez a félelmem, és akkora szégyenérzetet érzek, ga le kell vennem a felsőmet, hogy ki sem tudom fejezni. Midnig attól félek, hogy mikor jegyzi meg az orvos, miért vagyok ilyen elcse*szett és ronda. Miért pattanásos a hátam, és miért nemv agyok szupermodell alakú. Félek, hogy úgy fognak beszélni velem, mint a kutyával, mint ott és akkor :(

Hogyan győzzel le ?

2012. ápr. 5. 20:37
 1/3 A kérdező kommentje:

Elnézést a hibákért, most látom, hogy tele van.

Nem olvastam át, mielőtt elküldtem. De remélem, hogy megértitek anélkül is.

2012. ápr. 5. 20:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Annak idején kifogtál egy elég bárgyú párost, de az egészségügyben dolgozók nem ilyenek!

Nyugodtan menj el, mondd el a panaszaidat, nézz a szemébe, és mondd neki, hogy "kérem, segítsen!" A kedvező tapasztalataid felül fogják írni a múltbéli traumát.

2012. ápr. 5. 20:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Ezt a nyerő párost pont kifogtad, de hidd el, nem mindegyik ilyen. Akkor és ott meg tudtak alázni, mert picike voltál, de mostmár nem bántanak majd. Hidd el, semelyik ember nem megy tökéletes testtel az orvoshoz, hiszen nézz körül az utcán: ott minden ember jár orvoshoz, legalább évente egyszer! A fogorvoshoz is lyukas foggal ülsz be, nem kell ezen mit szégyellni, hiszen azért mész el hozzá, hogy tegyen ez ellen.

Menj csak el nyugodtan az orvoshoz, légy kedves, és mosolygós, akkor is, ha ő esetleg egy kicsit paprikásabb kedvében van, a jégszív hamar megolvad majd! Sok sikert! :):)

2012. ápr. 5. 21:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!