Ez mennyi normális, vagy helyes a gyógyszertáros részéről, hogy más gyógyszerrel akarta helyetesíteni az orvosáltal felírtat?
Orvosom nagyon részletes körülírást adott az adott gyógyszeremről, amiért ez neke jó lesz, és más gyógyszerekkel ellentétben, ebben van egy összehúzódást elősegítő anyag-a migrénes fejfájásom miatt, mert ezek duzzanatok miatt fájnak-.
Odaadtam a receptet, és közli, hogy nincs olyan, de helyetesíthetem.. én pedig ragaszkodtam az orvosáltal megbeszélt gyógyszerhez.
Fogamzásgátlóról van szó..., ami szerintem nem olyan, mint egy fájdalom csillapító, hogy jó másik fajta is...
Mit gondoltok erről?
természetesen kértem, hogy, ha van rá mód, rendelje meg és elmegyek érte...
"és akkor nem értem, miért kell orvoshoz menni? ha a gyógyszertáros ennyire képzet, elmondom neki a problémáim, tud ajánlani fogamzásgátlót? "
NEM. Az orvos nem a gyógyszert határozza meg, hanem a hatóanyagot!!!!!! A patikus meg tudja, hogy melyik gyógyszerben van az a hatóanyag ugyanolyan mennyiségben, ahogy az orvos kérte!!!!!!!!!!
"és akkor kérdem én: az orvosom nagyon jól tudja, miért írta fel ezt, miért lehetne jó a másik? "
Mert a másik gyógyszer is UGYANAZ!!!!
"a gyártók miért csinálnak milliónyit, ha ugyan azt tartalmazzák?
1 gyártó nem csinál több névvel ugyanolyan tablettát, mert mi a f.sznak?
Ugyanazt a hatóanyagú tablettát több cég gyártja, mert VERSENYEZNEK!!!!
erre csak tapasztalt emberekkel tudok válaszolni:
sokan írják, hogy teljesen más volt a hatása...
ha ez nem bizonyíték, akkor elismerem, tényleg nagy hülye vagyok!
én nem vagyok rest utána olvasni, nem érdekel hány weboldal van, hány félre publikált ír a gyógyszer iparról, hogy pedig ugyan az...
a tapasztalat szerintem többet mond, és többet is ér.
erre példakét tudom elhozni a candida diétát... milliónyi cikkben elhangzik mit szabad, mit nem... a tapasztalat, sőt a saját szervezetem jobban érzi, mi a jó neki, mint egy gyógyszertáros vagy egy cikk író.
Tudod miben van különbség? A vivőanyagban. Ha vkinek a vivőanyagtól jelentkeznek mellékhatások, nem magától az adott hatóanyagtól, akkor eredményes lehet a tablettaváltás.
De mivel az orvosod feltehetőleg nem azt határozta meg, hogy milyen vivőanyagra van szükséged, hanem azt, hogy milyen hormonra és mekkora mennyiségre, így nyugodtan elfogadhattad volna.
Mellékesen jegyzem meg, hogy a recepten van egy olyan rubrika, hogy "nem helyettesíthető". Ha ezt beikszeli a doktorbácsi, akkor a patikus nem adhat más gyógyszer.
Gyanítom a e recepteden ez nincs beikszelve, így teljesen jogszerűen és a protokollnak, előírásoknak megfelelőn járt el a gyógyszerész.
Hiába próbálod azt bizonyítani, hogy a patikus hülye volt, ez nem így van. Neki az a dolga, hogy ha nincs az adott gyógyszer (és nincs beikszelve a kis rubrika), akkor adjon helyette olyat, aminek ugyanaz a hatóanyaga.
Pont azért patikus az a szerencsétlen, mert tudja, hogy mit lehet adni helyette!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!