Végeztem a sulival már fél éve viszont még nem dolgozom, nincs bejelentett munkahelyem. Kell fizetnem esetleges orvosi ellátásért?
Én most voltam egy előadáson, ahol elmondták, hogy a diákigazolvány érvényességének utolsó napjától számított 45 napig még biztosított és csak a 46. naptól kell fizetnie. Pl. júniusban végzett valaki, akkor a diákja okt. 31-ig még érvényes, ehhez jön a 45 nap, tehát dec. 6-ra kell először fizetnie. Tavaly 145 Ft/nap, idén 150 Ft/nap.
H.
Azaz tavaly havi 4350 Ft, idén 4500 Ft.
H.
Nem kell fizetni! Az én fiam is ugyanebben a cipőben jár,s elmentünk a jegyzőhöz(faluban lakunk),ahol kértük,hogy szociális rászorultsági alapon ne kelljen fizetni. Vinni kellett azt a kis könyvet,amit a munkanélküli központban(lehet más a neve most,de remélem érted!)adtak,bizonyítva,hogy keresel munkát. Egy évig érvényes,de gondolom utána meghosszabbítják,ha nincs meló.
Ha netán kötekednek,hogy a szüleidnek mennyi a bérük,mondd azt,hogy épp csak hogy megélnek. De nem hiszem,hogy megkérdezik,csak úgy leírtam,minden eshetőségre gondolva!
Azon a forma nyomtatványon is rajta van ez a lehetőség,csak nagyon apró betűkkel!
Mindenkinek javaslom,hogy kérje ő is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!