Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mikor lesz Magyarországon...

Hortobagyi kérdése:

Mikor lesz Magyarországon kórházi napközi?

Figyelt kérdés

Reggel nyolcra besétál a beteg a kórházba. 8 órás kezelésre befekszik a kijelölt ágyába. 16 órakor felöltözik és haza megy.

Annyira elképzelhetetlen?

Járni tudó betegeknél nem lehet probléma. Járni nem tudó de mozgatható betegeket a családtagok szállíthatják. A kórház csak ebédet biztosít. Reggelit és a vacsorát családi környezetben kapja a beteg.

Mindenki jól jár.

A kórház személyzete átszervezhető.

Az élelmezés költsége alaposan csökkenthető.

A beteg hazai környezetben többet tartózkodik.

A családtagok szívesen ápolhatják a beteget.

A betegnek nincs honvágya. Mivel biztos abban hogy a nappali gyógyítást hazai környezet követi.

Különösen idős emberek szenvedő alanyai a bezártságnak.

Kérek okos véleményeket.

2012. márc. 26. 19:15
 1/6 anonim ***** válasza:

A járni tudó betegnek ott a járóbeteg ellátás, abban az esetbe ha nem kell neki folyamatos kezelés, ellenőrzés,vizsgálatok.

A járni nem tudó beteget a család szállítja minden nap 2x,és ha nincs autójuk, vagy csak feküdni tud a beteg?

A családtagok szívesen ápolják-sajnos ez sem minden esetben igaz,és ha nem igaz, már honvágy sincs,és az idős embereknek az állandó mozgatás,környezetváltozás sem jó.

2012. márc. 26. 19:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Több idős ember a kórházi rácsos ágy okozta bezártságba hal bele. Lekötözik, leszíjazzák. Pelenkázzák akkor is ha nem szükséges. Katéterezik Stb. Reggeli hideg, vacsora hideg, ebéd elfogadható. Nem minden kórházi beteg járóképtelen. Aki 20 métert meg tud tenni, autóval vígan szállítható. A rokonok is szívesebben vállalnák a szállítást mivel megtakarítható lenne a látogatási idő. A beteget egyenesen feldobná a hazai környezet. A kórházi napközi nem jelentene 100%-os megoldást. Azonban 25-30%-os igénybevétel komoly gondolkodásra késztetheti a kórházi vezetést. Továbbra is kérem az okos véleményeket.
2012. márc. 27. 15:46
 3/6 anonim ***** válasza:

Megtakarítható a látogatási idő, ami napi egy óra, ez egy beteg ápolására nem elég. ott tud lenni a család egész nap a beteggel, ápolni, etetni? Miért baj az, hogy a reggeli, vacsora hideg? Napi háromszori meleg élelem kellene?

A családnak van ideje és pénze minden reggel bevinni a beteget a kórházba és hazavinni?

Nem ellene vagyok, csak a gyakorlatban ez nem igazán megvalósítható.

A betegnek jobb otthon? Igen, ha nincs egyedül,és van aki egész nap ellása. Ez szintén kevés családban megoldható.

2012. márc. 27. 15:54
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem van létjogosultsága a kórházi napközinek. Miről is van sz? Délelőtt orvosi-vizit, a beteglapra felvezetik a kezelőorvos kezelési, gyógyszer-előírásait. A többi a nővéreké. Egész nap le sem szar.ják a beteget. A lényeg a kórházban adhat gyógyszerekből áll. Szerintem estére nyugodtan haza lehet küldeni a mozdítható betegeket. Biztos vagyok benne hogy a hozzátartozók is szívesen fogadnák.Jó lenne a lehetőséget fenntartani. Ha már 15-20% élne vele, már jobb lenne.A kórházi nappali felügyeletre azért van legtöbbször szükség mert a hozzátartozók nappal dolgoznak.Különösen időseknél működne jól ez a rendszer.
2012. ápr. 2. 07:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Megjegyzem, ha idős leszek, a világért sem feküdnék be a kórházba. Tapasztalataim szerint, az idős betegek mindinkább elgyengülnek a kórházi kezelés által. Erőteljes aktív embereken nem mernek kísérletezni. De az idős embereket bevállalják. Mert ugye, benne volt a korban... Inkább a járóbeteg kezelést vállalnám. Vegyük tudomásul. A rutinos orvosok, tapasztalataikat nem osztják meg a kollégákkal. Így a kolléga is tapasztalatokat keres.
2013. júl. 10. 09:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Süket fülekre, vakokra találtam. Pár sor és befejezem. Hölgyeim és uraim. Ha megöregszem. Semmi esetre sem vonulok kórházba. Rajtam ne kísérletezzenek a fiatalok. Ki bírom e vagy sem. .........
2013. aug. 22. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!