kúp, gyógyszer? vagy mindenképpen orvoshoz kell fordulni vele? elég fiatal vagyok és kicsit kínos ez nekem!
2012. márc. 6. 15:56
1/7 anonim válasza:
Kezelés
Csecsemőknél és gyermekeknél székletpuhítóval csökkenthető a székelésre sürgető inger. Az egyes székelések között a két farpofa egymáshoz rögzítésével, a kitüremkedés általában magától meggyógyul.
Felnőtteknél rendszerint műtétre van szükség a probléma megoldásához. Műtéttel általában a procidencia is gyógyítható. Az egyik fajta hasi műtét során a teljes végbelet megemelik, visszahúzzák, és a keresztcsonthoz rögzítik. Egy másik módszernél a végbél egy részét eltávolítják, a megmaradt részt pedig szintén a keresztcsonthoz rögzítik.
Ha a beteg túl gyenge a műtéthez idős kora vagy egészségi állapota miatt, a beavatkozást nem a hason, hanem a végbélen keresztül végzik. Az egyik ilyen, Thiersch-eljárásnak nevezett műtét során drótot vagy műanyag hurkot helyeznek a záróizom köré. Alternatívaként a végbél egy részét vagy a felesleges végbélnyárkahártyát metszik ki.
2012. márc. 6. 16:04
2/7 anonim válasza:
Természetesen kimásoltam ezt a részt, de szerintem teljes választ ad a kérdésedre.
2012. márc. 6. 16:05
3/7 anonim válasza:
honnan tudod, hogy végbél előreesésed van?
2012. márc. 6. 16:06
4/7 A kérdező kommentje:
Hát előjött és megijedtem és megnéztem itt a neten és a tünetek alapján ráismertem hogy ez a probléma neve...
2012. márc. 6. 20:35
5/7 anonim válasza:
Akkor elmondom neked, hogy csak orvos diagnosztizálhat bármit, ezért vannak ugyanis, ráadásul nem feltételen ez a problémád, menj el orvoshoz h elmondja mi a bajod és ne interneten gyógyitsd magad bármi is a bajod, mert ma holnap már vakbélt is fogtok magatokon operálni??!!
2012. márc. 7. 07:38
6/7 anonim válasza:
Én pedig azt mondom, aki ismeri saját problémáját és saját testét, nem nehéz a betegséget beazonosítani az interneten. Olyan pontos tünetmeghatározást olvashat, ami számára egyértelművé teszi, mi is a baja.
2012. márc. 7. 09:58
7/7 A kérdező kommentje:
nem akarom megoperálni magam-.-!!!! egyetértek az utolsóval pontosan le volt írva és én ráismertem... és köszi a válaszokat mindenképpen orvoshoz fordulok!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!