Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Darázscsípéstől lehet allergiá...

Darázscsípéstől lehet allergiás reakciója valakinek? Egy darázs akár többet is csíphet?

Figyelt kérdés

Hogy néz ki a csípés után a bőr? Mennyi idő után lehet látni? Hogy lehet ilyenbe belehalni és mennyi időn belül?

Minden érdekel ezzel kapcsolatban, mert író vagyok, és sajnos információk hiányában szenvedek... :)

2012. febr. 25. 09:34
 1/8 anonim ***** válasza:
amennyit én tudok,lehet tőle allergiás reakció,többször is csíphet(saját tapasztalat is)
2012. febr. 25. 09:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A lányom allergiás a darázscsípésre. Amikor megcsípte egy darázs,fél órán belül feldagadt a keze,arca,és fulladni kezdett. A kórházba kellett vinni,ahol kapott egy injekciót. Azóta mindig hord magánál allergia ellen gyógyszert,és messzire kerüli a darázsokat.
2012. febr. 25. 09:38
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szóval akkor elég hozzá fél óra, hogy meghaljon tőle valaki?

És hol csípte meg, hogy feldagadt az arca is? Nagyon csúnya volt? És milyen színű lett?

Ne haragudj, hogy ennyit kérdezek :)

2012. febr. 25. 09:44
 4/8 anonim ***** válasza:

google-ban találsz róla képet és rengeteg leírást

Ige, okoz allergiás reakciót, de mindenkinél eltérő mértékben és attól is függ hol melyik testrészen csíp meg.

2012. febr. 25. 09:46
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, google a barátom :D Már kerestem egy csomószor, le is írtam.. Csak túl sok minden van.. mindenhol mást írnak, nehéz kiigazodni rajta, hogy akkor hogy is van pontosan.. :/ Azért gondoltam, hogy itt megkérdezem :)
2012. febr. 25. 09:48
 6/8 A kérdező kommentje:

Méh, darázsméreg allergia esetén – szerencsére ritkán- már az első csípés is súlyos allergiás rohamot válthat ki. Ha azt tapasztaljuk, hogy a csípést követő rövid időn ( 20-30 percen) belül az egész testen bőrkiütések, bőrvörösség keletkezik, az ajak, a szem vizenyősen beduzzad, fulladás lép fel, azonnal forduljunk orvoshoz, vagy hívjunk mentőt. A beteg állapota ilyen esetben gyorsan romolhat és akár pár perc alatt is kialakulhat a legsúlyosabb, akár végzetes kimenetelű reakció, az anafilaxia, melynek során szapora szívverés, vérnyomásesés, zavartság, hányás, hasmenés, eszméletvesztés, sokk alakulhat ki.

Különösen veszélyes a fejet ért csípés, a szájüreg, garat csípése, mely allergia nélkül is végzetes következményekkel járhat a hirtelen fellépő erős duzzanat miatt.

Azt hiszem, hogy ezzel sok információt megszereztem :)

Köszönöm a válaszokat!!

2012. febr. 25. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Igen. Több változat van, ahogy a súlyosságnak is több változata van.

Allergia akkor alakul ki, ha a szervezet túlzásba viszi a védekezést. Ha a védelem túl sok, akkor beszélünk anafilaxiáról. Ez egyszerű rekedtségen és a csípés helyén jelentkező pirosodástól a gége duzzanata miatt kialakult légzésleállás, vagy keringési problémák miatt a csípést követő perceken belül is halált okozhat.

Megoldása a különböző korúaknak különböző mennyiségben gyártott, rögtön használható injekció lehet, illetve persze a csípés megelőzése.

Rekedtség, nehezedő légvétel, vagy ismert beteg csípése esetén mentőhívás szükséges.

A darazsak amúgy - a méhekkel ellentétben többször is tudnak csípni - bár rendszerint nem szoktak, hisz az utolsó lehetőségként, menekülési út nyerésére csípnek, vagy ugye kaptár védésére, de itt meg több darázs egyidejű csípéséről van szó.

Ha nagyon részletesen érdekel a dolog a leírástól elkezdve a reakciókig és a kezelésen át itt mindent megismerhetsz:

[link]

2012. febr. 26. 08:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, ezt elolvasom :))
2012. febr. 26. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!