Én 4 napja egy rozsdás szögbe léptem. Szerencsére nem mélyre ment, és egyből elkezdtem kinyomni belőle a vért. Kaphatok ettől a sérüléstől tetanuszt? És amúgy meddig lehet beadni ilyenkor a tetanusz elleni védőoltást?
Figyelt kérdés
2009. máj. 31. 21:45
1/11 anonim válasza:
Ha nem látsz semmi elváltozást, akkor ne aggódj, nem lesz gond, ugyanis ha tetanuszt kaptál volna, már régen jelentkeztek volna a tünetek (pl. vörös csíkok a seb körül).
2/11 anonim válasza:
Én holnaap reggel az ügyeleten kezdenék. Nem biztos, hogy megkaptad a tetanuszt, de jó esélyed van rá, ha ráadásul rozsdás is volt. Ilyen hülyeség miatt kockáztatni nem érdemes. A tetanuszba bele is halhatsz, az oltás meg maxi sajog egy kicsit. Ha bemész, tuti oltást kapsz.
3/11 anonim válasza:
Ha már több mint 1 éve kaptál tetanusz oltást, akkor menj orvoshoz!!! Hidd el az oltás sokkal kevésbé fájdalmas, mint a lehetséges következmények!!
4/11 anonim válasza:
Egyszer én is rozsdás szögbe léptem. Pont jött hozzám a keresztapám, aki sebész. Mondtam, hogy nem akarok tetanuszt elleni védőoltást. Így szegény rakott rá nekem egy dunsztkötést.
5/11 A kérdező kommentje:
Kösszi mindenkinek az infókat.
Akkor ezekszerint ha holnap elmennék ügyeletre,nem lenne még késő hogy megkapjam a tetanusz elleni oltást?
2009. máj. 31. 22:39
6/11 anonim válasza:
Nem késő. Mindenképpen menj el, mert ez tényleg nagyon veszélyes.
7/11 A kérdező kommentje:
Holnap akkor tuti az lesz az első.
Csak még az a gondom,hogy megszűnk a munkahelyem pár hónapja,és így nincs fizetve utánam a TB.
Szerinted így is ellátnak?
2009. máj. 31. 22:48
8/11 anonim válasza:
Én tavaly voltam oan szerencsétlen,h a rozsdás táblának a sarkát végig húztam a lábamon.(ez most hosszú) Körülötte lilás zöld lett.....de mivel csík nem indult el,ezért nem mentem vele sebészetre,és a mai napig élek :)
Mondjuk azon a csúnya tűzijátékon szereztem 1-2 sebet és akkor 1ből tetanuszt kaptam....meg amikor 1 macska megtámadt :D
Nem kell pontozni,ha nem tetszik :)
9/11 anonim válasza:
Ellátnak TB nélkül, max kiszámlázzák. Úgy tudom, 500-700 forint körül van egy tetanusz oltás.
10/11 A kérdező kommentje:
Korán reggel elmentem orvoshoz,adott tetanusz elleni oltást,szóval így már túl is vagyok rajta:)
2009. jún. 1. 10:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!