Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Beadassam az influenza elleni...

Beadassam az influenza elleni védőoltást?

Figyelt kérdés
Autoimmun beteg vagyok .A professzor aki szakirányúan kezel feltétlenül javasolja a védőoltás felvételét , a háziórvosom szerint nem szabd mert szövődményeim lehetnek belőlle . Ki tanácsát fogadjam meg ilyen esetben ? okos ötlet ? Tapasztalat ?
2012. jan. 8. 21:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Kedves 2. hozzászóló!

Attól, hogy valaki fehér köpenyt vesz fel, még mondhatja a hamukát, főleg, hogyha abból neki bevételi haszna van!

Kérlek ezen gondolkodj el!

2012. jan. 8. 22:57
 12/20 anonim ***** válasza:
Egy influenza meg teljesen legyengíti az immunrendszert ;)
2012. jan. 8. 23:04
 13/20 A kérdező kommentje:
Az én döntésem is a "nemleges " válasz felé húz. Logikusan hangzik az a válasz amit az 1 ik kedves segíteni szándékozó emberke írt , ill már más is íjmódon próbálta elmagyrázni , hogy az amúgy is gyenge immunrendszerem nem feltétlen örülne neki ha 1 bacival beoltanák . Jelenleg is szteroidot szedek tehát nem épp vagyok csúcsformában . :)
2012. jan. 8. 23:23
 14/20 anonim ***** válasza:

22:57

Az lehet, de azt sem tudjuk milyen betegsége van a kérdezőnek konkrétan, hogy reagált eddig a szervezete ha elkapott valamit, mennyire jár nagy közösségekbe, stb.

Ezek alapján laikusként én nem hiszem, hogy korrekt választ lehetne adni, tekintve, hogy itt a fórumon olyanokat is olvasok, hogy van aki a védőoltásokat kollektíve népességcsökkentő programnak hiszi, stb.

Mellékesen nem minden orvos ilyen.

Kedves kérdező, nekünk is van autoimmun beteg a családban, de idős és nem tudja elhagyni a lakást ezért nem oltattuk be csak az első évben mi magunkat.

Szerintem azt kéne mérlegelni, hogy mennyire jársz közösségbe, mennyi az esélye, hogy elkapod, illetve kérj a háziorvosodtól tájékoztatót a gyógyszerről, és mik lehetnek a tested lehetséges reakíió a vakcinára és milyen mellékhatásai lehetnek alapból az injekciónak.

Illetve, hogy mennyi az esélye, hogy idén is lesz-e járvány egyáltalán.

2012. jan. 8. 23:27
 15/20 anonim ***** válasza:

Dönteni csak korrekt információk alapján lehet: a cikket olvasva sok bizonytalanság fogalmazódik meg bennem:

[link]

2012. jan. 8. 23:41
 16/20 A kérdező kommentje:
Felnőtt kori Still szindrómám van izületi betegségről van szó . Virágkötőként dolgoztam eddig 8 hónapja vagyok beteg azóta szedek nagy mennyiségben szteroidot medrolt ( 96 mg mal kezdtem és jelenleg 4 mg ot szedek ) A jelenlegi állapotom kezd kielégítő lenni kb 1 hónapon belül munkába szeretnék állni . Tehát válasz a kérdésre igen sok ember fordul meg körülöttem . És az esélyeim boncolgatásairól meg csak annyit , hogy általában azokat a dolgokat amire kevés esélye van 1 hozzám hasónló hétköznapi emberkének mindig elkapom , vagy kialakul :D
2012. jan. 8. 23:42
 17/20 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Én a helyedben még két orvost megkérdeznék, tekintettel arra, hogy a Téged ismerő szakemberek sem mondanak azonosat.

Nekem sem oltáspárti az ismerős orvosom, úgy általában.

Egyet tudok biztosan, hogy semmilyen thiomerzal tartalmú oltóanyagot nem adatnék be magamnak akárki akármit mond.

Hogy a szóbanforgó oltóanyagban mi van és mi nincs azt nem tudom.

2012. jan. 9. 00:08
 18/20 anonim válasza:
Tudomásom szerint az influ. elleni oltás nem legyengíti a szervezet védekezőképességét, hanem felélénkíti. Mivel elhalt vírusokról van szó, nem szaporodik, nem tud benned kárt tenni. Tehát nem nyírja ki a meglévő immunrendszered sem. Én elég szkeptikus vagyok azokkal szemben, akik pl. az autizmust is a védőoltások számlájára írják, mivel autisták már az ókorban is voltak szép számmal, pedig akkor még nem is oltottak. Valószínűleg már előtte is, de akkor még nem nagyon írtak róluk feljegyzéseket. Én 98 óta rendszeresen beadatom magamnak, ennek ellenére azóta már elkaptam két alkalommal is azt a rohadt influenzát, igaz valamelyik másik törzsét. Senkinek nem kívánom azt a két és fél hetet, amit akkor 39-40 fokos lázzal, folyamatos félig ájult állapotban eltöltöttem, sajgó végtagokkal, zúgó fejjel. Egy ilyen rohadtul veszélyes vírust, (mert tényleg az)nem ajánlott az amúgy is gyenge, kisded, várandós anyukák, öreg, krónikus beteg embereknek csak úgy, minden külső védekezés nélkül elkapni. A feleségem és a fiam is megkapja minden éven az oltást. A kislányunk nem, mert még most múlt két éves. De mivel mi oltva vagyunk, a bölcsi személyzete is beoltatja magát, kevés az esélye, hogy elkapja valamelyik törzsét annak, ami ellen mi már védettek vagyunk. Igaz nem lehet kizárni azt sem. Ha az orvosaid javasolják, akkor tedd azt. Gondolom nem kinyírni akarnak. Annak nagyobb az esélye, hogy ha elkapod a vírust, akkor az taccsra vág, mintha beoltatod magad ellene és két napig fáj a helye. Közben persze morfondírozhatsz azon, milyen szövődményektől is kellene tartanod?. De bármit írunk mellette, vagy ellene, úgyis a te döntésed számít. :)
2012. jan. 9. 21:14
 19/20 A kérdező kommentje:
:D Igen valóban a végső döntés mindenképpen az enyém . Az én helyzetemben azért alakult ki ez a döntés képtelenség , mert ahogy már írtam 2 kezelő orvosom van , és az egyik ellene a másik mellette áll .Nem a védőoltás okozta tűszúrástól félek hiszen sajnos azoknál a hozzám hasonló krónikus , vagy autoimmun betegségben szenvedő sorstársaimnak mindezek természetes , megszokott dolgok . Nem vagyok kifejezetten se mellette sem ellen . A h1n1 elleni védő oltást pl megkaptam . DE ezt a fajta védő oltást még egészségesen sem vettem föl soha . A "félsz " kialakulása az 1 épként se jónak mondható egészségügyi állapotom esetéleges tovább romlása miatt alakult ki . Ha esetleg van olyan autoimmun beteg aki tudja a választ kérdéseimre segítsen . Köszönöm .
2012. jan. 10. 13:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát, nézd, szerintem a szakirányúan kezelő professzor jobban ért a te konkrét betegségedhez, mint a háziorvosod. Hiszen ő pont a te betegségedre specializálódott, ha jól gondolom, a háziorvosod pedig egy általános orvos.
2012. okt. 16. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!