Konkrétan mi történik a torokmandula eltávolításánál? Mit csinálnak a műtét alatt? Lehet kérni altatást? 20/L
Felnőtteknek nem "jár" TB szerint az altatás, lehet kérni, ki kell fizetni.
Ha nem volt nagyon nagy a mandula "gyökere" akkor nem is varrnak. (nekem nem varrtak) Nem olyan vészes, csak a szájat nyitvatartani kényelmetlen.
Engem 4 éve műtöttek 16 éves koromban. nem kértem altatást.
Az érzéstelenítő annyira fájt, hogy elájultam és fekve ébredtem. Fálkómás állapotban kezdték kivenni a mandulám.
Én is inkább csak a matatást éreztem, fájdalmat egyáltalán nem. Műtét után (ha jol emlékszem) 1 orán keresztül nem lehetett nyelnem, utána viszont már kötelező volt, egy liter teát is kaptam amit kötelező volt meginnom estére. Persze nem nagyon sikerült.
másnap reggel már mehettem haza.
(az elájult hozzászóló:))
A műtét előtti injekció feszültségoldó. Én nem énekeltem tőle, hanem táncoltam:)
A műtét maga valóban nem problémás, viszont én utána 2 héten keresztül fájdalomcsillapítókat szedtem. (ha jol emlékszem Flectort, amit vizben kellett feloldani, és én mindig egy deciben oldottam fel mert alig tudtam nyelni)
A reggelek voltak a legrosszabbak, mert éjszaka nem iszol, és nagyon kiszárad reggelre a torkod, így nagyon fáj.
én nem tudom hány kilót fogytam, de emlékszem hogy két tojásbol készített rántottát 1 orán keresztül ettem.
Amikor engem műtöttek akkor halt meg egy kisfiú mandulaműtétben... ugyhogy egy kicsit féltem:D
De nyugi!!! sokan átestek már ezen
Köszi a válaszokat! Aranyosak vagytok! Mindenki azt mondja hogy rutinműtét, de azért én félek tőle. Azért ez a fogyás dolog nem hangzik rosszul... :D
üdv mindenkinek!
ciao
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!