Görcsöl a gyomrom.2 No-Spa után be lehet venni egy Troparin-t?

Na, kcisit utánanéztem, a no-spa hatóanyaga (nem tudom, hogy simát vagy forte-t vettél-e be, a sima az 40 mg, a forte 80 mg drotaverin-hidroklorid. 160 mg-ot erős hasgörcs esetén nyugodtan be lehet venni, meg esetleg mellé egy sima fájdalomcsillapítót is (Algopyrin vagy Algoflex.)A troparin fő hatóanyaga a papaverinum-hidroklorid, ami a drotaverin mellett a másik fő görcsoldó késtzítmény. Nem tudom, mennyire bölcs dolog két különböző hatóanyagú, de hasonló hatású szert egyszerre bevenni. Bár egy tablettától nem hinném, hogy túl nagy veszélynek teszed ki magad.
A troparin tartalmaz még nagyon kis homatropin-metilbromid-ot is, ami enyhe kábító hatású szer, néha "aranyos" mellékhatásokkal. Tartalmaz még 20 mg fenobarbitálot, ami enyhe nyugtató-altató hatású, szóval... beveheted, de én inkább még egy nospa + egy algopyrinre szavaznék.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!