Azt olvasom, hogy sokan elájulnak vérvétel közben, vagy után. MIÉRT?
Ez azért így nem igaz.
10 évig dolgoztam gyermeklaborban. Én nem mondanám, hogy sokan ájulnak el.
Amit eddig írtak neked az mind jó válasz és tanács, kivéve azt, hogy nem szabad inni előtte. Nem szabad, KELL inni előtte , mert összeesett, petyhüdt vénából igen nehéz vért venni, nem beszélve arról, hogy tényleg besűrüsödik(koncentráltabb) lesz a véred ha nem iszol.
Ha bizonytalan vagy,netán tűfóbiád van inkább kérd, hogy fekve vegyék le a vért, ha van erre lehetőség.
Az ájulás (elalélás) szerintem pszichés eredetű, nekem is sikerült már laboratóriumi vérvételnél (néhány köbcentiméter vér leadás, a 108 kg-os csomagolásból) elgyengülnöm...
Ifjú kormomban az ilyen esetekre (is) mondtuk, hogy "dübörög a majré".
Az ájulás jelensége: elfeketedik a világ, elgyengül a láb. Nem rossz érzés, veszélyes inkább csak akkor lehet, ha az ember az ájulásakor egyedül van, kontrollálatlanul elvágódhat, aminek komoly (pl. fej) sérülés is lehet a következménye.
A vérvételnél nincs egyedül az ember, ráadásul előfordulhat az is, hogy már sürgetné a ("gyáva", félre forduló) páciens az orvost, hogy álljon már neki, essünk túl rajta- aztán kiderül, már le is vették a 2-3 ampullányi vért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!