Az MRI milyen hangos? Kell füldugó vagy nem fontos? Esetleg adnak?
Egyáltalán nincs hangja. Közepes teljesítményű léptetőmotorokból és egy jól csapágyazott gyorsan mozgó gyűrűből áll. Max annyira hangos mint egy új kocsi belülről.
A nagy tömeg azért van, mert dugig van elektronikával, tekercsekkel.
Én azt hallottam hogy nagyon hangos, és a wikipedia is ezt írta: "a hang intenzitása elérheti a 120 dB(A)-t (ami egy landoló sugárhajtású repülő motorhangjának felel meg). A fülek megfelelő védelme alapvető fontosságú mindenki számára, aki az MR szobában tartózkodik a vizsgálat alatt."
forrás: [link]
Elsőnek igaza van.
Én voltam már MR-en és megnyugtatlak, cseppet sem hangos :)
"A készülék a mérések alkalmával erős búgó, berregő hangot adhat ki, ilyenkor a hanghullámokat hallhatóak."
Igen, elég hangos, én is voltam. De füldugó nem kell. Talán az is számít, hang szempontjából, hogy melyik testrészre irányul a vizsgálat. Nekem a fejemet nézték.
1 és 3 Valószínüleg ti CT vitsgálaton voltatok, annak nincs hangja. Az Mr az más ebben egy szupravetető elektromágnes van ami felelős a hang hatásért.
Youtubon keress rá az "Mri sounds" kifejetésre, ott mutat pár videót..
Am füldugót tudsz kérni vizsgálat elött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!