Diagnosztizált pszichopata után jár rokkantnyugdíj?
Én úgy tudom, hogy a rokkantsági nyugdíj kizárólag saját jogon igényelhető.
Érdemes lenne átnézni a következő linket, ami az Ápolási díjról szól. Ha beteg a gyereke, akkor talán ezen a jogcímen lehet igényelni ellátást, de ennek olyan kevés a havi összege (29.500.-), hogy ebből megélni nem lehet.
Nagyon nehéz lehet az ismerősöd élete, de a rokkantsági nyugdíj szerintem kizárt.
első: DSM-IV szerint valóban nincs, de ezeknél a besorolásoknál elég sok az átfedés és túl merevek a kritériumok, a valóságban nehéz éles határvonalat húzni.
második: Igen, főleg ez érdekelt volna, mivel az illető nem fog bemenni diagnosztizáltatni magát és jogilag nem vagyok tisztában vele, hogy most gyámság alá helyeztetik-e kortól függetlenül, mint a jól funkcionáló autistákat és az Aspergereseket. Akkor viszont a szülő/gyám kap utána minden ilyen jellegű juttatást, nem?
első: DSM-IV szerint valóban nincs, de ezeknél a besorolásoknál elég sok az átfedés és túl merevek a kritériumok, a valóságban nehéz éles határvonalat húzni.
A DSM-IV-et valószínűleg nálad jobban hozzáértő szakemberek szerkesztették és írták, hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!