Egy szálka ment a kezembe és nagyon csunyán begyuladt mert nem vettem ki . Mit javasoltok mit tegyek rá? Már paradicsomot próbáltam de semmi változás .
Szálkát kiszedted?
Ha be van gyulladva, akkor bizony tűvel ki kell "fakasztani", szálkát kiszedni. Nem egy nagy élmény, de meg kell csinálni, kinyomni, megnyugodni... Paradicsom nem szedi ki a szálkát..
Orvoshoz kellene menni tetanusz infejkció kellene, talán van ott ahol laktok, mert a TV-ben azt mondták, hogy hiánycikk 1 hónapja.
Ha még nem szedted, akkor szedd ki a szálkát és jól tunkold be jóddal a sebet (Betadin), majd tetran krémmel kend be, előtte áztasd ki kamillában. Nekem ezt kellett csinálni amikor szálkától begyűlt az ujjam.
Anyám.. paradicsomot.. könyörgök, hogy jut ilyen eszedbe, de tényleg??? Tegyél mellé egy kis paprikát és hagymát is és kész a lecsó... :D
Ha nagyon gáz a helyzet irány az orvos, aki kiszedi és kitisztítja a sebet. Addig is fertőtlenítsd le fertőtlenítő szerrel (pl betadin), de ha az nincs, akkor egy kis pálinka vagy egyéb tömény szesz is megteszi.
Köszönöm a tanácsokat .
Kiszedték a szálkát és jól megnyomkodták nem volt kellemes de meg kellett tenni.
Holnap megyek fel a dr-nőhöz és tetanusz is lesz biztos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!