Hogyan vizsgálják a lisztérzékenységet? Fáj?
Nem a gyomorból, hanem a vékonybélből vesznek szövetmintát. Sajnos korrekt diagnózisnak, nem tudom hányszor ismételt, csak a szövettani vizsgálatot tekintik elfogadhatónak. Akik jogosultak valamilyen kedvezményre, azok kénytelenek megcsináltatni. De egyáltalán nem biztos az eredmény. Ha negatív, az még egy cseppet sem biztos, hogy az. A vérvétel nagyon pontosan, és megbízhatóan kimutatja, de csak akkor ha nem diétázik az ember. Vannak gyors tesztek is, amit érdemes 2-3 évente SZERINTEM mindenkinek megcsinálni. A felnőtt korban kialakult glutén érzékenység sokkal több, mint ami kiderül.
Én augusztus óta diétázom, és nem is tudom jellemezni azt a változást ami végbe ment a szervezetemben. Energikus vagyok, nem fáradok el hamar, nem vagyok álomkóros. És, hogy számomra érdekesebb legyen a dolog, cukros is vagyok. Nem tudom mióta hordozhatom ezt a glutén problémát, de 60 felé az ember sokszor elfogadja, betudja az évek számának a fizikai gyengülést, és most akkor kiderült, hogy rengeteg gond elszállt a diétával. Akinek gyanúja van ilyen problémára, olvasson utána, beszéljen olyanokkal akik hasonló gondokkal küzdenek.
Ez az oldal is alkalmas erre:):):)
én az vagyok:|
nekem 5-6 éve csinálták vettek vért el altattak és elvileg "leduktak" egy csövet a torkomon oszt ennyi... de az egészből semmit nem éreztem mert elaltattak szval egyáltalán nem fáj:)
de ez már régen volt mostmár nemtudom hogy van....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!