Kell fizetnem tb-t vagy nem? Hülye kérdés, tudom.
Szóval idén voltam 20 éves,tavaly nyáron érettségiztem.Utána nem tanultam tovább,munkát kezdtem el keresni.Ebben az egy évben volt bejelentett és nem bejelentett munkám is.Jelenleg már 4-5 hónapja nem dolgozom.Nem tudom,hogy ilyenkor nekem kell társadalombiztosítást fizetni,vagy sem?Tudom,hogy eléggé hülye kérdés és gáz,hogy ezt nem tudom,de ez van sajnos.A szüleim azt mondják,hogy hamarosan számíthatok rá,hogy megjönnek visszamenőleg a csekkek...
Köszi előre is!
Most elég nagy bajban lennél ha hirtelen el kéne menned orvoshoz! Ugyanis nem vagy biztosított. Nem fizeti utánad senki a TB-t ezért ha valamiért orvoshoz kell menned annak díját ki kell fizetned.
De no para. Menj el a helyileg illetékes Munkaügyi Központba és vetesd magad nyilvántartásba. Ezzel megoldódik a probléma.
Köszi a segítséget.Igazából pont kell mennem orvoshoz,ezért is kérdeztem.:)Az mit jelent,hogy vetessem magam nyilvántartásba,vagyis akkor be kell fizetnem visszamenőleg a tb-t?Tényleg bocsi,ha hülyeségeket kérdezek,de nem tudok sokat ezekről a dolgokról...szégyellem is magam miatta.
Még egyszer köszi!
Kezelni kezel az orvos, viszont el kell inzátni, és visszamenőleg az összeset rendezni, szép tétel lesz az havi 5-6ezer forintjával. :S
Büntetést elvileg nem tesznek rá.
Köszi a választ,mit jelent az,hogy inzátni?
és azt jól gondolom,hogy aki be van jelentve,mint munkanélküli annak nem kell fizetnie a TB-t?Mármint úgy értem,hogy aki regisztrál munkanélküli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!